Q2-ben csökkent az Apple népszerűsége az okostelefonok piacán

HusztiD 2021.07.21. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 131

A Canalys elemzőcsapata ismételten előállt egy újabb negyedéves felméréssel, amelyben ezúttal a Q2-es adatokat vizsgálták az okostelefonok piacán. Az előző időszakhoz képest a másodikról a harmadik helyre esett vissza az Apple.

Ezúttal konkrét számokat nem osztottak meg az elemzők, csupán azt, hogy mekkora volt az adott gyártó piaci részesedése, illetve százalékosan mennyit nőtt az előző vizsgált időszakhoz képest.

Legnagyobb megoszlással továbbra is a Samsung rendelkezik, ami 19 százalékot jelent az egészből, míg az előző évhez képest 15 százalékkal növekedett. A második helyre feljövő Xiaomi nagyot hajrázott, hiszen 83 százalékkal növelte eladásait, így immáron a piac 17 százalékát tudhatja magának.

Az Apple növekedett a legkiesebb mértékben, hiszen az előző vizsgált időszakhoz képest egy százalékot gyarapodott, így jelenleg a piac 14 százalékát tudhatja magáénak a kaliforniai vállalat. A negyedik és ötödik helyen álló Oppo és Vivo párosa pedig 28 és 27 százalékos pluszt könyvelhetett el magának.

Jelenleg úgy tűnik, a gyártók érzik, hogy csökkent a pandémia hatása, hiszen az összesített eladások 12 százalékkal nőttek az előző vizsgált időszakhoz képest.

Figyelem! Tavaszi kijelző és akkumulátor cserével vár az iDoki, ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!