A következő évi iPad Próba már 3nm-es gyártástechnológiát adoptál az Apple

HusztiD 2021.07.08. 09:55 iPad, iPhone, Kiemelt hírek, Pletykák 0 db 108

Az Apple bizonyos évente, ahogyan a technológia lehetővé teszi, úgy csökkent a gyártástechnológia méretén. Például a jelenleg piacon lévő iPhone 12 szériában lévő A14-es chip 5 nm-es technológiával készül, valamint a pletykák szerint pont ilyen lesz az iPhone 13 modelljeiben megtalálható A15-ös processzor.

A Nikkei arról számolt be, hogy a következő év második felében érkeznek majd az új iPad Pro modellek, amelyekben immáron 3nm-es gyártástechnológiát villant az Apple. Sajnos az iPhone 14 széria ezt nem kapja meg, de itt is várhatunk kisebb javításokra, s elviekben itt 4nm-es technológiával készülnek majd a chipek.

Mit jelent ez voltaképp? Mikor csökkentett az Apple a gyártástechnológián az elmúlt években, akkor nagyobb előrelépéseket tapasztalhattunk. Például sokkal gyorsabb volt maga a chip, miközben a fizikális mérete egy kicsivel kisebb, valamint egyben energiatakarékosabb volt.

Ne feledjük, ezek csak újabb pletykák a sok közül, így nem érdemes készpénznek venni. Kíváncsiak vagyunk, hogy a mostani hírek igazak lesznek-e, illetve ha igen, akkor ezáltal milyen gyorsulás vár a következő szériás iPad Pro és iPhone modellekere, amelyek a következő évben kerülnek majd piacra.

Figyelem! Tavaszi kijelző és akkumulátor cserével vár az iDoki, ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!