Tovább szárnyal az App Store és a Google Play párosa

HusztiD 2021.07.02. 09:55 App Store, Apple, Kiemelt hírek 0 db 84

A Sensor Towernek köszönhetően egy új felmérés készült azzal kapcsolatosan, hogy hogyan teljesített az App Store és a Google Play az idei év első félévében. Ahogyan várható volt, ismételten növekedést könyvelt el magának a két óriás.

Ha a 2021-es adatokat az ezt megelőző éves számokhoz hasonlítjuk, akkor az App Store 22,1 százalékot, míg a Google Play áruház kereken 30 százalékot nőtt. Szám szerint az Apple felhasználói az előző évben 41,5 milliárd dollárt költöttek el az almások online áruházában, míg a Google Play esetében ez 23,4 milliárdot tett ki. Ha a 2020-as statisztikákhoz hasonlítunk, akkor az Apple 7,5 milliárdos, míg a Google 5,4-es plusz bevételre tett szert.

A legnépszerűbb kategória mint mindig, ezúttal is a játékok voltak. A második kategória a különböző szórakoztatási appokra terjed ki, melyek közül a TikTok volt a legnépszerűbb a felhasználók körében, bár ezzel nem okoztak nagy meglepetést.

Ne feledjük, egy évvel ezelőtt itt volt a karantén, így az akkori statisztikák kimutatták, hogy mennyivel költöttek többet az emberek a korábbi évekhez képest. Az érdekesség, hog ez a tendencia most megmaradt annak ellenére, hogy most már nincs az egész világ karantén alatt, s elviekben kevesebb idő van a telefonokat nyomkodni is. Kíváncsian várjuk a későbbi statszisztikákat, hogy miképp alakulnak a szokások.

Figyelem! Tavaszi kijelző és akkumulátor cserével vár az iDoki, ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!