Egyre többet költenek a felhasználók az App Store-ban

HusztiD 2020.10.12. 15:55 App Store, iOS, iPad OS, Kiemelt hírek 0 db 136

app-store-gold-icon

Az App Annie-nak köszönhetően elkészült a legújabb felmérés arra vonatkozóan, hogy milyenek voltak a felhasználói szokások az App Store és a Google Play kapcsán a 2020-as év harmadik negyedévében. Pont a napokban volt egy ezzel kapcsolatos másik kutatás, azonban a mostani egy újabb szegmensre világít rá a témában.

Az okostelefon és a tablet felhasználók a harmadik negyedévben globálisan 33 milliárd alkalmazást töltöttek le az Apple és a Google áruházaiból, amivel összesen több, mint 28 milliárd dollár forgalmat generáltak. Ha ezeket lebontjuk, akkor 17 milliárd ment az Apple-höz, míg a maradék 11 a Google-höz, s az alábbi táblázatról remekül kivehető, hogy a leginkább a játékok voltak a legjövedelmezőbbek.

q3-app-spending-app-annie

Amennyiben azt vizsgálnánk, hogy mennyi időt töltöttek az applikációkkal az emberek, akkor ott is érdekes számokat kapunk. A felhasználók 180 milliárd órát töltöttek el átlagosan júliusban, augusztusban és szeptemberben az alkalmazásaikkal, ami 25 százalékos növekedést mutat éves szinten. Ameddig két éve ilyenkor ez a szám 12 milliárd közeli volt, addig ahhoz képest másfélszeresére növekedtek az adatok.

avg-monthly-hours-spent-in-apps

Végezetül az alábbi táblázaton láthatjuk, hogy melyek voltak a top alkalmazások letöltésügyileg, költekezésileg, valamint aktivitásügyileg. Talán nem meglepő, de a legtöbbet letöltött appoknál ott szerepel a TikTok, Facebook és a WhatsApp, míg legtöbbet még mindig a Tinder-en belül költenek a felhasználók, amit a TikTok követ második, majd a YouTube harmadik helyen. Ha pedig az aktivitást nézzük, akkor láthatjuk, hogy jóformán csak a közösségi oldalak diadalmaskodtak.

top-apps-q3-2020

Ha ti rangsorolnátok, akkor ti mely alkalmazással töltitek el a legtöbb időt?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!