Az utolsó negyedévben indul az A14X tömeggyártása, mely az iPad Pro mellett az új MacBook-ok szívét adja

HusztiD 2020.09.11. 09:55 iPad, Mac 0 db 303

a14x_macbook

Az Apple az idén június elején megrendezett WWDC ’20 konferencián jelentette be, hogy a következő két év folyamán lecserélik az Intel processzorait a saját gyártású ARM chipjeikre. Arról nem osztottak meg konkrét információkat, hogy mely termékek mikor érkeznek, de ezúttal a Digitimes szolgált újabb infómorzsákkal.

Elviekben az almások az idei év utolsó negyedévében kezdik meg az 5 nanométeres A14X processzorok gyártását. Voltaképp ez annak a chipnek a feltuningolt változata lesz, mely az iPhone 12 szériában is helyt kap. Ez fogja hajtani az új iPad Pro modelleket, de elviekben ez lesz a következő MacBook-ok lelke egyaránt. Arról nem szól a mostani híresztelés, hogy csak a mezei MacBook kapja-e meg ezeket a chipeket, vagy az Air és Pro széria egyaránt.

Sajnos arról sincs hír, hogy mikor érkezhetnek az új ARM-es laptopok. Szerintünk az idei év folyamán nem fogja ezeket piacra dobni az Apple – már csak azért sem, mert még ezúttal indul a chipek tömeggyártása, így feltehetően a következő év elején kerülhetnek kereskedelmi forgalomba.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!