Az LG is beszáll az OLED gyártásba az iPhone 12-höz

HusztiD 2020.07.30. 12:55 iPhone 0 db 111

iphone12

Tudjuk jól, hogy az Apple elsőnek a 2017-ben megjelent iPhone X-ben mutatta be telefonjai között elsőnek az OLED kijelzőt. Ekkor kizárólagosan a Samsung gyártotta le részükre a paneleket, ami a mai napig nem változott, viszont a Nikkei egyik újabb beszámolója szerint mostantól az LG is ringbe lép.

Voltaképp sokáig olvashattunk arról, hogy az Apple szeretné az LG-t is bevonni a gyártásba, azonban képtelenek voltak megfelelő mennyiségben és minőségben paneleket legyártani. A mostani információk szerint az LG nagyjából 20 millió OLED kijelzőt szállít le a 6,1 colos, belépőszintű iPhone 12-höz. Amennyiben helytállóak a mostani értesülések, akkor továbbra is a Samsung lesz az Apple fő gyártója, hiszen a belépőszintű 5,4 colos iPhone 12-höz és a másik 6,1 és 6,7 colos Pro modellekhez már ők fogják legyártani a komponenseket.

Amennyiben a jövőben az LG-nek sikerül nagyobb teret hódítania, akkor az Apple is képes lesz egy sokkal kedvezőbb árat kiharcolnia magának, hiszen kevésbé fog a Samsung-tól függni.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!