A hatalmas növekedés után hosszan tartó lassulást tapasztalhat a viselhetők piaca

HusztiD 2020.06.09. 09:55 AirPods, Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 126

Growth-in-wearables-forecast-to-slow-dramatically

Az elmúlt napok folyamán számoltunk be arról, hogy koronavírus ide, vagy oda, a viselhetők piaca nem, hogy nem érezte meg a gazdasági kiesést, hanem egyenesen hatalmasat növekedett, míg az okostelefonok kapcsán a gyártók pont az ellenkezőjét tapasztalhatták.

Az ABI Research elemzőcsapata egy eléggé érdekes dologra hívta fel a figyelmet. Ugyan most növekedést tapasztalhattak a viselhetők piacán a gyártók, azonban szerintük az elkövetkezendő időszakban hosszan tartó stagnálással számolhatnak, s jó darabig nem fog növekedni a szegmens.

A hozzáértők lényegében három okot hoztak fel. Az első, hogy az emberek kevésbé vesznek majd okosórákat. Jelenleg sok helyen átrendeződött az élet, így aki otthon maradt, annak nem lesz szüksége például egy okosórára, hiszen a telefonján könnyebben megkapja az értesítéseket, valamint nem fog konditerembe se menni, így emiatt is fölösleges. Egyedül a fülhallgatóknál lesz megfigyelhető növekedés.

A második szempont, hogy sokan elvesztették a munkájukat, illetve kevesebb jövedelmet kapnak, mint ezelőtt, ezért kevésbé fognak tech produktumokat vásárolni. A harmadik pedig, hogy azon emberek, akik nem éreztek semmit sem a koronavírus hatásaiból, sokkal óvatosabbak lehetnek, hiszen inkább döntenek majd úgy, hogy félrerakják a pénzüket, minthogy valamilyen tech termékre költsék.

Míg az előző év folyamán 28 százalékkal növekedett a piac, addig most maximum 5 százalék lehet ennek értéke az elemzők szerint. Hogy végül mi lesz, azt csak hónapok múlva tudhatjuk meg, de egy biztos, hogy jelenleg nem igazán lehet megmondani, hogy milyen mértékű lesz a járvány által okozott kiesés az olyan nagyvállalatoknál, mint az Apple-nél.

Információ! Az enyhítéseknek köszönhetően hosszabbított nyitva tartással vár az iDoki.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!