Hatalmasat nőtt a koronavírus alatt a viselhetők piaca

HusztiD 2020.06.02. 09:55 AirPods, Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 151

Smartwatch-sales-grow-during-pandemic

Az IDC jóvoltából új felmérés készült, melyben a 2020-as év első negyedévének teljesítését vizsgálták a viselhetők piacán. Tudjuk jól, hogy a koronavírus járvány nagy kihatással volt az eladásokra, azonban ha a viselhetők piacát nézzük, akkor itt egészen mást mutat a statisztika.

Természetesen továbbra is az Apple volt az első számú gyártó, hiszen januártól márciusig sikerült 21,2 millió terméket eladniuk, amivel a piaci részesedés 29,3 százalékát tudhatják magukénak. Ha az egy évvel korábbi adatokhoz viszonyítunk, akkor csupán 13,3 millió produktumot adtak és csupán 23,7 százalékos részesedésre voltak képesek.

Maga a szegmens egyébként 59,9 százalékkal nőtt a 2019-es év első negyedévéhez képest. Mint tudjuk, a viselhetők piacában nem csak az okosórák, hanem a fülhallgatók is benne vannak, azonban az elemzőcsapat nem bontotta le, hogy mely termékből mennyit adott el az Apple, viszont azt elmondták, hogy mivel az előző hónapokban egyre több ember maradt otthon, így mindenki inkább egy fülest szerzett be az otthoni munkavégzésre.

További érdekesség, hogy az Apple után a Xiaomi található meg 10,1 milliós eladásokkal és 14 százalékos részesedéssel. Amennyiben pedig az összesített eladást nézzük, akkor a gyártók az első negyedévben összesen 72,6 millió produktumot passzoltak el világszerte.

Információ! Az enyhítéseknek köszönhetően hosszabbított nyitva tartással vár az iDoki.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!