Megérkezett az új 13 colos MacBook Pro

HusztiD 2020.05.05. 09:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 389

13-inch-macbook-pro

Az elmúlt hetek folyamán többször olvashattunk már, hogy az Apple frissíteni fogja a 13 colos MacBook Pro családot. A tegnapi nap folyamán megérkezett az új széria, azonban a korábbi híresztelések nem váltak be, mely szerint meglépi azt Tim és csapata, mint a 16 colos laptop esetében: 13 colosról 14-esre emelik a kijelzőméretet.

A bemutatkozott új MacBook Pro úgyszintén Magic Keyboard-ot kapott, akárcsak a tavalyi évben megjelent 16 colos MacBook Pro és a nem olyan régi MacBook Air. Ez voltaképp annyit jelent, hogy az Apple itt is elállt végleg a pillangó mechanikától, s visszatért a sokkal megbízhatóbb ollósra. Jó hír, hogy a kaliforniaiak megduplázták az alap modellek tárolókapacitását, mely mostantól 256GB-ot jelent a korábbi 128GB helyett.

Ami érdekesség, hogy az új laptop megkapta az Intel 10. generációs Intel processzorait, azonban a legolcsóbb két modell továbbra is a nyolcadik generációs egységet rejti magában. Míg a 2020-as MacBook Air esetében elmondható volt, hogy csökkent az ára, addig az új 13 colos MacBook Pro szériánál nem, így továbbra is 540 ezer forinttól vásárolható meg a gép.

Az Apple jelenleg 2-3 napos határidőt vállal az új laptopok kiszállítására. Aki mostanában tervezett MacBook Prót vásárolni, annak jó választás lehet a 2020-as modell, hiszen a (régi) új ollós mechanika sokkal megbízhatóbb, mint az 5 éven keresztül alkalmazott pillangós technika.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!