iPhone-ok és okosgyűrűk által szűrik az egészségügyi alkalmazottak között San Francisco-ban a koronavírust

HusztiD 2020.03.24. 11:56 Egyéb, iPhone 0 db 1 125

Screen-Shot-2020-03-23-at-10.28.24-AM

San Francisco-ban egy újabb szintet léptek, hiszen egy Oura Rings és egy iPhone által próbálják meg kiszűrni a koronavírust. A UCSF Medical Center és a San Francisco General Hospital kétezer egészségügyi alkalmazottja kapott egy okosórát, ami valós időben jelez az egy iPhone-ra, hogy éppen mi a helyzet.

Maga az Oura Rings képes a pulzusmérésre, a HRV-re, a testhőmérséklet mérésére, illetve az elégetett kalóriákat nyomon követni, amihez egyhetes üzemidő tartozik. Jelenleg ezen termékkel próbálják meg San Francisco-ban, az egészségügyben mérni, hogy kik kaphatják el a koronavírust.

Ugyebár fontos a folyamatos monitorozás, ugyanis az orvosok és az ápolók folyamatosan a fronton vannak, így könnyedén elkaphatják a vírust. Erre lehet némileg megoldás az okosgyűrű, hiszen az azonnal jelez a hozzá csatlakoztatott iPhone-nak, ha például megemelkedne az adott személy testhőmérséklete, így idejében megfelelő kezelést kaphat az adott személy.

Nyilván nem egy pontos orvosi műszerről beszélünk, de ha ennek segítségével valamelyest is képesek a koronavírus korai jeleit észrevenni, akkor az nagyon hasznos lehet az ott dolgozók számára.

Vigyázat! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!