Hasznos új funkcióval folytja vissza a hamis híreket az Instagram

HusztiD 2019.12.19. 09:55 Egyéb 2 hozzászólás 276

Instagram-Fake-News-Check

Nagyon hasznos újdonsággal frissült az Instagram, melynek köszönhetően kevesebb hamis hírrel találkozhatnak a felhasználók. A közösségi oldal szűkebb körben már tesztelte az új, úgynevezett “Fake News” funkciót, mely természetesen sikeres volt, így a napok folyamán minden felhasználónál elérhető lesz a hamis hírek kezelése lehetőség.

Lényeg, hogy ha valamilyen posztot úgy jelölnek meg a felhasználók, hogy azok téves, avagy hamis információt tartalmaznak, akkor a közösségi oldal ezt kivizsgálja és figyelmezteti a jövőbeli olvasókat. Ergo az app kiírja majd egy poszt alatt, hogy hamis információkat tartalmaz az adott kontent. Innentől kezdve pedig az adott felhasználó szívének a joga, hogy megnézi-e ennek ellenére a posztot, vagy sem.

A jó hír, hogy ez érvényes lesz azokra a jövőbeli posztokra egyaránt, amit duplikálásként töltenek fel. A közösségi oldal szerint a fejlett mesterséges intelligencia fogja mindezt figyelni. Mi több, aki újra feltölt egy-egy hamisnak vélt kontentet, akkor az alkalmazás figyelmeztetni fogja őt erre, hogy biztosan meg szeretné-e osztani.

Reméljük a jövőben több ehhez hasonló hasznos újdonsággal frissül mind az Instagram és a Facebook egyaránt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Pallacko - 2019.12.20. 05:23

    Sziasztok!

    A cikk címében szükséges lenne kijavítani a folytani szót fojtanira, mert úgy helyes.
    Köszönöm

  2. Nokia 3210 - 2019.12.22. 12:07

    Igen, nekem is megakadt a szemem rajta.

Szólj hozzá Te is!