Új eljárás által jobban kezeli az akkumulátor öregedést az iPhone 11 széria, mint a korábbi modellek

HusztiD 2019.09.26. 15:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 540

iphone-11-and-11-pro-800x519

Most, hogy végre hivatalosan is megérkezett az iPhone 11 széria, az Apple Support oldalán egy nagyon érdekes dologról olvashatunk az akkumulátor öregedéssel kapcsolatosan. Tudjuk jól, hogy az Apple-nek két éve volt emiatt balhéja, ugyanis mint tudjuk, az akkumulátorok öregednek, így az iOS csökkentette a korábbi modellek teljesítményét.

Ennek kapcsán az almások az iOS 12-ben egy külön menüpontot szenteltek az aksinak, ahol például beállíthatjuk, hogy ha több százalékot vesztett eredeti kapacitásából az aksi, akkor kicsivel, de gyengébb és egyben stabilabb legyen a teljesítmény. Ha nem kapcsoljuk be, akkor a teljesítmény marad az eredeti, viszont az Apple szerint ez ahhoz vezethet, hogy bizonyos körülmények között random újraindul a telefonunk.

A Support dokumentum alapján az Apple egy új hardveres és szoftveres rendszert alkotott meg, ami folyamatosan aktívan üzemel, melynek köszönhetően az iPhone 11 modellek jobban kezelik az akkumulátor öregedést, mint bármelyik korábbi modell. A rendszer dinamikusan ellenőrzi, illetve kezeli, hogy milyen a teljesítményre van szüksége az adott feladatokhoz a telefonnak. Pontosabban nem részletezték, de bízzunk benne, hogy valóban hasznosabb az új eljárás.

Mikor érdemes akkumulátort cserélni egy telefonban? Ez egy nagyon jó kérdés, de az Apple szerint, ha 80 százalék alá csökken a kapacitás, akkor mindenféleképpen érdemes. Sokan tapasztalhattuk korábban, hogy egy-egy új aksinak köszönhetően szinte megújult a telefonunk, hiszen sokkal gyorsabb volt – a fentebb leírt problémákra reflektálva.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!