Hivatalos: az Apple felvásárolta az Intel egy részét

HusztiD 2019.07.29. 13:55 Apple 0 db 335

AppleQualcomm-settlement

Pont a napokban merült fel, hogy az Apple hamarosan felvásárolja az Intel modemgyártásra szakosodott részét, azonban a hivatalos bejelentés még pár napot várat magára. Most, a hétvége folyamán megerősítésre került sor, s az Apple is elismerte, hogy megtörtént az akvizíció.

Az esetnek köszönhetően az Apple 17 ezer szabadalmat szerzett meg a processzorgyártótól, valamint 2 200 olyan alkalmazott csatlakozik az almások csapatához, kik az Intel mobil modemgyártására szakosodtak. Az információk szerint az Apple-t csak a mobilokba szánt modemgyártás érdekli, s mellette az Intel ugyanúgy gyárthat modemeket egyéb készülékekbe, legyen szó akár PC-ről, vagy bármilyen más eszközről. Természetesen olyan megállapodás született, hogy az almások is belekóstolhatnak másba, de egyelőre úgy tűnik, őket csak a mobil technológia érdekli.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, de egy biztos, hogy ezen lépéssel a kaliforniaiak egy újabb előnyre tettek szert, hiszen képesek lesznek házon belül legyártani az 5G modemeket, melyeket a későbbi iPhone és iPad modellek megkapnak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!