49 millió felhasználói adat szivárgott ki az Instagramról

HusztiD 2019.05.22. 15:55 Egyéb 0 db 216

instagram

A TechCrunch beszámolója alapján ismételten hatalmas adathalászat történt, s a legújabb áldozat az Instagram, vagyis inkább annak influenszerei. A legújabb információk alapján a közösségi oldalnak 49 millió felhasználói fiókját érinti a legújabb esete.

Az értesülések alapján az illetékteleneknek az Amazon Web Services egyik szerverén tárolt adatbázishoz sikerült hozzáférniük, így az az e-mail címektől kezdve a profilképeken, követőkön, biográfiákon és telefonszámokon át minden fontosabb információt sikerült hozzáférniük. Nagy baj ez ugyan, de ha hihetünk a forrásnak, akkor az érintett felhasználói fiókok jelszavait nem sikerült megszerezniük az illetéktelen hackereknek. A kiszivárgott adatbázishoz egyébként az indiai marketinggel foglalkozó Chtrbox-nak sikerült hozzáférnie, mint az kiderült.

Elviekben influencerek, hírességek, illetve egyéb ismertebb blogok voltak a fő célpontok. Nyilván a Chtrbox-nak ez hatalmas fogás, hiszen értékes adatokat tudnak eladni, ahol hirdetni lehet, de mi azért óvatosságra intünk mindenkit, így érdemes mihamarabb megváltoztatni a jelszavakat, hiszen akkor remélhetően nem ér minket semmilyen kellemetlenség a jövőben. További érdekesség, hogy az Amazon szerverén tárolt adatbázis nem volt megfelelő védelemmel ellátva, így kb. bárki hozzáférhetett amúgy is az adatokhoz.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!