Számos ismert alkalmazás szivárogtat ki személyes adatot harmadik felek számára

HusztiD 2019.05.21. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 268

popular-games

Szinte megszokhattuk, hogy mindig van valamilyen balhé, ami az adathalászathoz kapcsolódik. Pont az elmúlt napokban volt egy ilyen, ZombiLoad néven, mely kifejezetten az Intel processzorait vette célba, melyeket 2011 óta gyárt az óriás.

Ezúttal a Vox számolt be egy nagyon érdekes esetről, s az állításuk alapján, az átlagfelhasználók telefonjain található alkalmazások szinte mindegyike ad el rólunk személyes adatot. A probléma ezzel az, hogy sokszor még az adott alkalmazás fejlesztője sem tudja, hogy mi történik. Példának a Roviót hozták fel, kik az Angry Birds játékaikkal arattak nagy sikert.

Mint kiderült, az Angry Birds játékok a Rovio tudta nélkül szolgáltatnak adatokat harmadik felek számára. A Vox szerint leginkább hirdetési szokásokra kell gondolni, melyet az alkalmazásba épített keretrendszerek továbbítanak az olyan óriások számára, mint a Facebook, Twitter, Google, vagy éppen olyan cégek felé, kikről még nem is hallottunk. Elviekben több, mint 43 harmadik félről beszélhetünk.

A felhasznált adatokat, melyeket a szoftverek továbbküldenek, azok reklám céllal jelentkeznek a másik oldalon, így sokkal célirányosabb hirdetéseket kapnak a jövőben az adott felhasználók. Az aggasztó csupán az, hogy manapság már egy olyan app sincs, amiben feltétlen meg lehetne bízni, hogy nem adja tovább a mi személyes adatainkat, szokásainkat. Hogy mit tesznek ez ellen a fejlesztők, az még sajnos a jövő titka.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!