Minden veterán távozott az Apple eredeti dizájncsapatából

HusztiD 2019.05.08. 17:55 Apple, Jony Ive, Kiemelt hírek 0 db 849

30853-50928-888-Jony-Ive-at-Apple-Park-l

Az elmúlt napok folyamán számoltunk be arról, hogy a három veterán hagyja el az Apple-t, azonban nem telt el sok idő, hiszen immáron egy újabb veteránnak számító dizájner, Miklu Silvanto hagyja el a kaliforniai vállalatot. Ezennel pedig elmondható, hogy lényegében felbomlott az Apple original dizájncsapata.

 Miklu 2011. áprilisában érkezett az Apple-höz, s legfőbb területe az iPhone, AirPods és az Apple Watch volt, ergo az ő munkásságához és nevéhez is köthetőek a mostani dizájnelemek, melyek ezen termékek kaptak. A dizájner innentől kezdve az Airbnb-nél folytatja pályafutását, s ahogyan lenni szokott, nem derült ki, hogy miért hagyta el az almások csapatát.

Azzal, hogy Miklu is távozott, ő a negyedik dizájner az Apple titkos csapatából, melyet mindig titokban tartottak, s mindig nagyon fontos volt a vállalat számára. Mondhatjuk, hogy az eredeti tagok közül már csak Jony Ive maradt, de ez annyira nem okoz nagy meglepetést, hiszen évtizedek óta ő vezeti a csapatot.

Innentől pedig érdemes lesz megnézni, hogy milyen irányba megy tovább az Apple, hiszen nem biztos, hogy olyan rossz a vérfrissítés. Ha tehetséges fiatalokkal helyettesítik a veteránokat, akkor drasztikus dizájnbéli változásokra számíthatunk az elkövetkezendő években. Nyilván ezen változásokat nem azonnal fogjuk érezni, de az elkövetkezendő egy-két évben már igen, már amennyiben Ive is elégedett a csapat eredményeivel.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!