Két tucat startupot kebelezett be az elmúlt hat hónap alatt az Apple

HusztiD 2019.05.07. 11:56 Apple, Egyéb, Tim Cook 0 db 77

tim-cook-thumbs-up-smile

Ha folyamatosan nyomon követitek az Apple körüli eseményeket, akkor nem idegen számotokra egy olyan hír sem, mikor az Apple felvásárol egy-egy startupot. Ezúttal a CNBC-nek sikerült egy rövid interjút készítenie az almások vezetőjével, Tim Cook-kal, ki nagyon érdekes dolgot árult el.

Mint kiderült, a kaliforniaiak eléggé belehúztak az elmúlt félév folyamán, ugyanis összesen 25 vállalatot sikerült felvásárolniuk. Ha a statisztikát nézzük, akkor ez heti egyre osztható le, azonban Tim elmondta, hogy egyébként két-három hetente vásárolnak fel vállalatokat. Az Apple-nél nézik, hogy milyen kisebb startupok vannak, kik tapasztalatait alkalmazni tudják a jövőben. Amennyiben felkelti a vállalat figyelmét egy ígéretes csapat, akkor megpróbálnak mindkét fél számára jövedelmező bizniszt kötni.

Egyébként mi is folyamatosan számolunk be akvizíciókról, mikor napvilágra kerül egy, de akkor az almások szóvivői mindig csak a szokásos sablonszöveggel válaszolnak, mely szerint az Apple folyamatosan vásárol fel kisebb vállalatokat és startupokat.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!