Senkit sem szabad erőszakkal rákényszeríteni, hogy Face ID-val oldja fel telefonját

HusztiD 2019.03.08. 12:55 Apple, Egyéb, iPhone 0 db 515

apple-iphone-x-2017-iphone-x_70

Legalábbis ezt gondolják a kaliforniai bíróságon. Mióta az Apple bemutatta az iPhone X-et, melyben elsőnek debütált az előlapi TrueDepth kamerarendszer, azóta találkoznak a külföldi hatóságok érdekesebbnél érdekesebb esetekkel, ahol mindig feljön a téma, mely alapján erőszakkal vesznek rá egy gyanúsítottat, hogy a Face ID vagy a Touch ID segítségével feloldja telefonját. Ezt pedig nem szabad.

Legutóbb is volt egy hasonló balhé, azonban a kaliforniai bíróságon annyira betelt a pohár, hogy kijelentették, akarata ellenére senkit sem szabad rávenni, hogy a Face ID-val feloldja telefonját. Ez akkor is vonatkozik, ha a hatóságoknak jóformán mindenféle engedélye megvan erre, hiszen azok nem vehetik rá az embereket akaratuk ellenére, hogy a biometrikus funkciók által felnyissák készülékeiket.

Nyilván ezt egyelőre csak Kaliforniában kezelik így, s mint tudjuk, valahol úgyis lesznek arra újabb példák, hogy miként oldanak fel erőszakkal egy-egy telefont annak érdekében, hogy előrébb haladjanak a nyomozások folyamán.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!