Mégsem lesznek annyira jövedelmezők az Apple szolgáltatásai, mint várják?

HusztiD 2019.01.31. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 91

ios-11-app-store

Jelenleg lassulófélben vannak az iPhone eladások, de az elmúlt időszakban számos elemzői számítás született azzal kapcsolatosan, hogy a következő évek folyamán jelentősen megnő az Apple bevétele a szolgáltatásoknak köszönhetően. Az egyik korábbi kimutatás alapján 2020-ra az almások összesített bevételeinek 40 százaléka származhat a szolgáltatásokból.

Nagyon távolinak hangzik egyelőre az a bizonyos 40 százalék, ugyanis ez magyarán mondva azt jelentené, hogy még az iPhone eladásokat is lenyomnák a vállalat szolgáltatásai. A Macquarie Research egyik elemzője, Benjamin Schachter koránt sem látja ennyire derűsen a dolgokat. Igaz, hogy az ázsiai régiónál az Apple bevételeinek 60 százaléka származott az App Store-ból, de nem feltétlen lesz ez így a következő években.

Benjamin szerint eddig az ázsiai felhasználók számára voltak húzó címek, azonban jelenleg nem igazán vannak olyan alkalmazások, játékok bejegyezve, melyek lázba hozhatnák a felhasználókat. Illetve az elemző azt is megjegyezte, hogy a kínai perpatvarok miatt esélyes, hogy valamely módon büntetni fogják az Apple-t, az pedig nagy kihatással lesz a bevételek alakulására.

Természetesen illik megjegyezni, hogy Kína továbbra is nagy piacot jelent az Apple részére, ugyanis a digitális és fizikális eladások jelentős része innen származik. Korábban nem egy olyan kimutatás volt, mely alapján az ázsiai országban arattak a felhasználók az online vásárlásaikkal és költekezéseivel. Hogy mi lesz ezt követően, főleg akkor, ha valóban új szabályozásokat vezetnek be, az még elég ködös. Viszont nem érdemes megfeledkezni arról sem, hogy az Apple hamarosan belép a sorozatok világába, így az csak egy olyan újabb szolgáltatás lesz, mely pénzt hoz a konyhára. Kíváncsian várjuk, hogyan alakul a jövő eme témát illetően.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!