Kevesebb letöltéssel és nagyobb profittal zárta az App Store a 2018-as évet, mint a Google Play

HusztiD 2019.01.28. 17:55 App Store, Apple, iOS, Kiemelt hírek 0 db 68

ios-11-app-store

Repül az idő, hiszen lassan január végét írjuk, így ennek apropóján a SensorTower csapata új felméréssel állt elő, melyből kiderült, hogy hogyan teljesített a két rivális, az App Store és a Google Play. A cím árulkodó volt, s a korábbi felmérésekből is ez volt leszűrhető az eddigi évek folyamán, azonban nézzük, miképp teljesített a két óriás a 2018-as évben.

Ha a Google platformját nézzük, akkor ott 27,3 százalékos bevétel-növekedésről beszélhetünk, ami sokkal nagyobb, mint amit az almások produkáltak, hiszen ott csak 20,4 százalékról szól a fáma. A felhasználók igazán kitettek magukért a 2018-as évben, ugyanis a két rendszeren összesen több, mint 100 billió letöltést produkáltak, amiből 75,7 billiót csak a Google felhasználói könyvelhettek el maguknak.

Ha azt nézzük, akkor az Apple-nek durván egynegyedes megoszlása maradt letöltések alapján, s jogosan hihetnénk, hogy ennek megfelelően kevesebb bevételt szedtek össze. A SensorTower számai alapján az App Store 46,6 billió dollárt kaszált, míg a Google 24,8 billiót. Nem rossz arányok ezek, azonban ha az ezt megelőző, 2017-es évhez hasonlítunk, akkor viszonylag nagyobb ugrásokat tapasztalhatunk: ekkor az App Store 38,7 billiót, míg a Google Play 19,5 billiót kapart össze.

Nem kis számok ezek, de ne feledjük el azt sem, hogy az Apple és a Google egyaránt kaszál ezen bevételeknél. Az almások például minden megvásárolt alkalmazás ára után 30 százalékos részesedést kapnak, míg ha alkalmazáson belüli előfizetésekről beszélünk, akkor ott 15 százalék üti markukat.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!