Eddigi legnagyobb áremelés következik. Kapzsiság lesz a Netflix veszte?

HusztiD 2019.01.21. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 597

netflix_kiemelt

Csak úgy jönnek a különféle hírek a Netflix-ről, ugyanis nem olyan régen arról számoltunk be, hogy hiába a Netflix a legnépszerűbb iOS alkalmazás, a Google után az Apple-nek is beintenek. Ennek köszönhetően pedig 30 százalékot spórolnak meg előfizetésenként, ami már szép kis summának nevezhető, de úgy tűnik, hogy ez sem elég az óriás számára, ugyanis újra árat emelnek.

A dolog azért érdekes, mivel a szolgáltató legutóbb tavaly októberben emelte meg az árszabásait 10 és 16 százalékkal. Most januárt írunk, s újra emel a Netflix, s a poén, hogy ezúttal az eddigi legnagyobb mértékű emelés következik. Ha csak viszonyítani akarunk, akkor október előtt a Standard csomagért 9,99 dollárt kértek el, mely utána 10,99 lett, s végül most 12,99-re emelték fel. A prémium csomagnál hasonló volt, csak ott 11,99-ről indult, ami után 13,99 lett, majd végül 15,99 dolláron állt meg.

Screen-Shot-2019-01-15-at-08.10.06-AM

Mondhatjuk, hogy a Netflix jelenleg olyan hatalommal bír, melyet eddig más streamszolgáltató nem volt képes elérni. Emiatt természetesen úgy emelik az áraikat, ahogyan akarják. Jelenleg az látszik csak, hogy rettentően kapzsi magatartást tanúsítanak. Három hónap alatt jelentős áremelkedéseket eszközölnek, illetve tavaly év végén az Apple-t is átejtették, ami alkalmán 30 százalékot spórolnak meg előfizetésenként.

Érdemes lesz az idei év második felét kivárni, ugyanis az eddigi pletykák szerint valamikor ezt követően indítja el saját streamszolgáltatását az Apple. Ha ez megtörténik, akkor lehetséges, hogy belátható időn belül komoly riválisra tesz szert a Netflix, így onnantól kezdve valószínűsíthetően csökkenteni fogják áraikat, mintsem emeljék.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!