A Qualcomm miatt Németország betiltotta az iPhone 7 és 8 modellek árusítását

HusztiD 2018.12.21. 09:55 Apple, iPhone 0 db 1 140

iphone-7-colors-dyn-fullviewsize

Meglehetősen rájár a rúd az Apple-re, így az idei év végén, ugyanis nem olyan rég derült ki, hogy a Qualcomm miatt a kínai piacról számos iPhone modellt kitiltottak, azonban ez nem tarthat sokáig, mivel az almások szoftveresen javították a hiányosságokat. Most viszont úgy tűnik, hogy a német bíróság is meghozta döntését, mely szintén negatívan hat a kaliforniai vállalatra.

A német bíróság a Qualcomm beadványa alapján bűnösnek találta az Apple-t, ugyanis az iPhone 7 és 8-as modellekben olyan Intel modemek találhatóak meg, melyek sértik a Qualomm szabadalmát. Ennek hatására az almásoknak a szóban lévő 7, 7 Plus, 8 és 8Plus készülékek értékesítését be kell tiltaniuk, de természetesen a vállalat még nyugodtan fellebbezhet a döntés ellen.

Úgy tűnik, hogy a németek szerint nem szoftveresen, hanem hardveresen sértett szabadalmat az Apple. A viszonylag jó hír az, hogy az összes többi modell árusítása engedélyezett, ugyanis azokban már nem azon modemek találhatóak meg, melyek sértenék a Qualcomm szabadalmait.

Hogy mi lesz a két fél következő csatájának állomáspontja, az egyelőre nem tudjuk, de eddig az Apple áll vesztésre.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!