Ha Trump 25 százalékra emeli az adót, elhagyja Kínát az Apple

HusztiD 2018.12.17. 17:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 291

tim-cook-donald-trump

Nem olyan régen jött a hír, hogy Trumpnak köszönhetően drágulhatnak az Apple termékei, most azonban újabb fejlemények ütötték fel fejüket. Mint ekkor kiderült, az amerikai elnök 10 százalékos adót vetne ki minden Kínából behozott termékre, amivel magyarán mondva megemelnék az almások gyártási költségét.

A jelenlegi hírek alapján még az sem kizárt, hogy Trump nem 10, hanem 25 százalékra emeli ezen adót. Egyelőre még nincs kőbe vésve a dolog, de nem elképzelhetetlen, ugyanis az elnöknek célja, hogy az olyan nagyvállalatok, mint az Apple, ne vigyék ki más országba a pénzt. Trump ezzel akadályozná meg, hogy ne Kínában legyenek a gyártási folyamatok, hanem Amerikába hozzák vissza.

Természetesen az Apple nem foglalt állást a témában, de a Bloomberg jelenlegi információi szerint opcióként felmerült, hogy ha valóban 25 százalékra emelik az adót, akkor teljesen kivonulnak Kínából, s helyette Indiába vihetik át a gyártási folyamatokat. Ez is egy lehetőség, de ne feledjük el, hogy Trump ugyanúgy kivethet ide is egy 25 százalékos adót, mint Kínára, így nem biztos, hogy megoldják a problémát.

foxconn

Mi egyébként azt sem tartanánk elképzelhetetlennek, hogy bizonyos gyártási folyamatokat Kínában hagynának az almások, amivel nem az amerikai, hanem a többi piacot látnák el. Ami pedig Amerikát illetné, lehetséges, hogy odahaza is vihetnének bizonyos folyamatokat, amivel a saját szülőhazájuk igényeit láthatnák el.

Hosszú lesz még a folyamat, de egyelőre nagyon kétes, hogy milyen reformokat vezet be az amerikai elnök, amivel gyökeresen megváltoztathatja az olyan nagyvállalatok működését, mint az Apple-ét.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!