Bemutatta következő generációs processzorát az Intel, a Sunny Cove-ot

HusztiD 2018.12.13. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek, Mac 0 db 270

macbook-pro-2018-intel

Mint derült égből a villámcsapás, úgy mutatta be az idei év vége előtt legújabb processzorait az Intel, a Sunny Cove-ot. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján az új chipek arra lettek tervezve, hogy sokkalta energiatakarékosabbak legyenek, miközben sokkal jobb teljesítmény leadására képesek.

A Sunny Cove mikróarchitektúra 10 nm-es gyártási folyamaton alapszik, s ez lesz az Intel következő nagyágyúja a Core és Xeon processzorok kapcsán, melyeket a következő év második felében fognak kiadni. Pontosabb infót arról nem osztottak meg, hogy egészen pontosan mikorra várhatóak az új chipek, de esélyes, hogy a 2019-es MacBook és egyéb Mac modellek már ezen processzorokkal lesznek felvértezve.

A Sunny Cove mellett ott lesz még a következő, Gen11 integrált videóvezérlő, amely kétszer akkora teljesítményre képes, mint amelyeket a Skylake processzoroknál a Gen9-ben találhattunk meg. A Gen11 támogatni fogja a 4K videó streamelést, illetve a 8K kontentokat egyaránt, valamint az ígéretek alapján az Intel Adaptive Sync technológiája lehetővé teszi a simább, egyenletesebb játékélményt.

Viszonylag bonyolult az Intel termékpalettája, azonban a tizenegyedik generációs grafikus vezérlővel szerelt Sunny Cove chipek lesznek az úgynevezett Ice Lake processzorok. Mi pedig kíváncsian várjuk, hogy milyen teljesítményugrása lesznek képesek a következő generációs egységek a valós életben.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!