Ezeket a termékeket várhatjuk októberre: iPhone Xr, iPad Pro, Mac és MacBook frissítések

HusztiD 2018.10.02. 17:55 Apple, iPad, iPhone, Kiemelt hírek, Mac 0 db 460

iphonexr

Immáron elérkeztünk az idei év utolsó negyedévébe. Nem mondhatjuk, hogy az Apple az előző 9 hónapban sem látott minket el nagyszerű termékekkel, ugyanis tavasszal jött az új iPad, majd az újabb MacBook Pro modellek, egy szűk hónapja pedig bemutatkoztak a negyedik generációs Apple Watch okosórák és az iPhone Xs okostelefonok. Ha visszaemlékszünk, akkor az almás vezetők nagyjából egy éve árulták el, hogy 2018 a Mac éve lesz, de ha megnézzük az idei Mac felhozatalt, akkor az eléggé foghíjas, így ideje lesz pótolni a beígért frissítéseket.

Októberi médiaesemény?

Pletykaszinten korábban felmerült, hogy a szeptemberi iPhone médiaeseményt követően, októberben egy újabb eventet tart az Apple, ahol az új iPad Pro és bizonyos Mac/MacBook modellek is bemutatkoznak. Ha kicsit visszatekintünk a múltba, akkor az almások eddig két eventet tartottak októberben, s ebből a legutóbbi két évvel ezelőtt volt. 2016. október 19-én küldték ki a hivatalos meghívókat, s végül ugyanezen hónap 27. napján került megrendezésre az esemény.

Lehetséges, hogy az Apple most is ugyanezt tervezi, azonban az sem lenne idegen, ha csupán egy új sajtóközleményt adnának ki, melyben röviden bemutatják az új termékeiket. Erre mondjuk akkor kerülhetne sor, ha apróbb ráncfelvarrásokat eszközölnek, akárcsak az idei évi MacBook Pro modelljeinél.

Apple-Keynote_Steve-Jobs-Theater_09122018

Tiszteletét teszi az iPhone Xr

Mint tudjuk, az Apple elsőnek az iPhone Xs modelleket adta ki, azonban a szeptemberi eventen bejelentették, hogy az LCD-s telefon előrendelésére október 19-ig kell várni, míg a megjelenésére egészen pontosan 26-ig. Ha valóban lesz egy új médiaesemény a hónapban, akkor minden bizonnyal az iPhone Xr előrendelése után ejtik meg az almások, így nem kizárt, hogy két hét múlva lesz esedékes az esemény.

iPad Pro – újratervezve

Talán a 2018-as iPad Pro modellek azok, melyet a legjobban várunk, hiszen az elmúlt hónapokban számos érdekes pletyka felmerült velük kapcsolatosan. Például az Apple az új tableteknél is kinyírja a régóta használatos Touch ID-t, s helyette a Face ID veszi át a főszerepet. Ebből kifolyólag változni fog a dizájn, s elviekben egy sokkal szebb, letisztultabb, keskenyebb kávával rendelkező tabletet kapunk.

Mit várhatunk még? Nyilván az újabb formaterveknek köszönhetően valamivel kisebbek lesznek a táblagépek, illetve egyes pletykák szerint az Apple lecserélheti az évek óta használt Lightning csatlakozót egy USB-C portra. Ezen felül várható, hogy a Pro modellekben egy A12X processzor is bemutatkozzon, valamint itt is alap 4GB RAM-ot várhatunk, de ha kicsivel több lenne, annak jobban örülnénk.

FaceID-iPadPro

Mi lesz veled Mac?

Ahogy fentebb írtuk, az Apple vezetői egy évvel ezelőtt ígérték, hogy 2018 a Mac éve lesz. Igaz, hogy tavaly év végén megkaptuk az iMac Prót, illetve idén a MacBook Pro vonal is frissült, de mi van a többiekkel? Régóta pletykálják az új Air modelleket, de eddig semmit sem láttunk belőle, illetve ezzel arányosan a Mac Miniről is voltak híresztelések, hiszen legutoljára 2014-ben frissítette azt a kaliforniai vállalat. És akkor még a Mac Prót sem említettük, melyet öt évvel ezelőtt adtak ki legutoljára.

Igazából most lenne a legmegfelelőbb az alkalom, hogy az Apple egy rakás kisebb-nagyobb Mac frissítést mutasson be. Hogy ez így lesz-e vagy sem, azt biztosra nem mondhatjuk, de ha már ennyire beharangozták egy éve, akkor illő lenne tartaniuk magukat hozzá. Árcsökkenésre itt sem kell számítani, akárcsak az iPhone Xs modellek esetében, de a magyar árak itt is jelentősen megemelkedhetnek a forint dollárhoz mért gyenge szereplésének köszönhetően.

1523050945_4511_concept-modular-mac-pro-2-e1513700201262

Mire számíthatunk még?

Ezen felül lehetséges, hogy megkapjuk a következő nagyobb frissítéseket, mint az iOS 12.1-et, watchOS 5.1-et, macOS Mojave első nagyobb kiadását, vagy a tvOS 12.1-et. Ha a hardveres frontot nézzük, akkor ideje lenne, ha az Apple végre bejelentené, hogy mikortól lesz kapható az AirPower töltőpad, illetve ha ez megtörténik, akkor szintén érdemes lenne a második generációs AirPods füleseket is bemutatni, mely immáron képes a vezeték nélküli töltésre.

AirPower

Ti hogy látjátok? Szerintetek milyen termékeket várhatunk még az idei év folyamán az Apple-től?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!