Kuo: az új iPhone Xs Max és Xr modellek pörögnek leginkább, de ígéretes eladásokat produkál az Apple Watch S4 egyaránt

HusztiD 2018.09.18. 09:55 Apple Watch, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 390

apple-watch-series-4-and-iphone-xs-800x423

A közkedvelt elemző, Ming-Chi Kuo újra hangot adott számításainak, hiszen most, hogy az Apple bemutatta a legújabb termékeit, s az első előrendelések is lementek, Kuo úgy gondolta, hogy elemez kicsit. A számításai alapján, ha az arányokat nézzük, akkor úgy tűnik, hogy a negyedik generációs Apple Watch lesz a legkeresettebb.

Kuo úgy hiszi, hogy az Apple Watch S4-re sokkal nagyobb a kereslet, mint amelyre első körben vártak. Ez pedig nem másnak, mint az olyan innovatív újdonságainak köszönhető, mint az EKG mérés. A szakember úgy számolt, hogy az idei év végéig 18 millió okosórát szállít le a kaliforniai vállalat, s ezek 50-55 százalékát az új, negyedik generációs órák teszik ki.

Ha az iPhone eladásokat nézzük, ott kicsit másabb a helyzet. Kuo úgy hiszi, hogy maga az 5,8 colos iPhone Xs nem hozott elegendő újdonságot a felhasználók számára, s amire igazán nagy kereslet mutatkozik, az a nagyobb testvére a Max lesz, illetve az iPhone Xr. Az elemző korábban úgy számolt, hogy a 2018-as iPhone eladások 15-20 százalékát teszik ki az új modellek, de most 10-15 százalékra csökkentette eme értéket.

Természetesen még nehéz bármit mondani, de Kuo úgy számolt, hogy az iPhone Xs Max az idei év második felében 25-30 százalékot tesz ki az új iPhone eladásokból, míg az LCD-s testvére, az Xr nagyjából 55-60 százalék között muzsikálhat még annak ellenére is, hogy csak október 19-én érkezik meg.

Mi pedig várjuk az októbert, ugyanis valamikor a következő hónap végén ejti meg a 2018 Q4-es pénzügyi negyedévét az Apple, ahonnan kiderül, hogy mekkorát tarolnak a nem olyan rég bejelentett új termékeikkel.

Figyelem! Kilencedik születésnapját ünnepli az iDoki, ne maradj le a kihagyhatatlan születésnapi akcióikról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!