Drágább lesz a 6,1 colos LCD-s iPhone, mint az iPhone 8

HusztiD 2018.09.06. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 524

1iphones

Eléggé meglepő a címben szereplő állítás, ugyanis az elmúlt egy évben csak arról olvashattunk, hogy mennyire olcsó lesz a 6,1 colos iPhone X/9. Most, a bejelentés előtt napokkal, a KeyBanc Capital Markets elemzői adtak hangot számításaiknak, s szerintük nem hogy olcsóbbak, de drágábbak lesznek az új telefonok.

Kezdjük rögtön azzal, hogy eddig miről szóltak a hírek. Korábban Ming-Chi Kuo volt az, ki állította, hogy az LCD-s telefonért 6-700 dollárt kér el az Apple. Ezen felül az 5,8 colos telefon 900, míg a 6,5 colos nagy tesó ezer dollártól indul (pont annyitól, mint a jelenleg piacon lévő iPhone X). Az elemző nagyjából egy bő fél éve tartja ezen árazásokat, melynek most ellent mond a többi elemző.

A KeyBanc szakértői szerint jelenleg a piaci igény nem más, minthogy minél nagyobb kijelzővel rendelkezzen egy okostelefon. Ezzel párhuzamosan drágulnak a készülékek, s a felhasználók ezért képesek nagyobb pénzösszeget is kiadni. Lényegében ezért hiszik azt, hogy csökkenés helyett növekedés lesz a piacon. Illetve az Apple sem veszi rossz néven, ha tovább tornássza az iPhone átlagos eladási árát.

Amennyiben igazak a mostani számításaik, akkor a 6,1 colos telefon 800 dollártól fog indulni, míg az 5,8-as testvére marad 999, s a legnagyobb modell pedig 1 100 dollártól kerül a boltok polcaira. Ha valóban ezen áraknál ragad meg az Apple, akkor elmondhatjuk, hogy nem hogy olcsóbb, de drágább lesz az idei évi belépő szintű modell, mint a tavaly megjelent iPhone 8.

Ne feledjük, már csak pár nap van hátra, így szeptember 12-én hivatalosan lehull a lepel a pontos árszabásokról.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!