Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az okosórák

HusztiD 2018.09.05. 09:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 629

apple-watch-series-3-waves

Az IDC egy új felméréssel állt elő, melyben azt vizsgálták, hogy az idei év második negyedévében milyenek voltak az eladások az okosórák piacán. Maga a szegmens éves szinten 5,5 százalékos rátával nő, hiszen az előző év ugyanezen időszakában a gyártók 26,4 millió okosórát szállítottak le, addig a legutóbbi időszakban 27,9 milliót.

Meglepő módon tavaly ilyenkor a Xiaomi uralta a piacot a maga 3,5 milliós eladásával, melyet az Apple követett 3,4-gyel. Idén viszont fordult a helyzet, ugyanis az Apple visszaszerezte első helyét a 4,7 milliós eladásával, melyet második helyen a kínai gyártó követ 4,2 millióval. Az Apple jelenlegi piaci megoszlása 17 százalékos, míg éves növekedési rátája 38,4 százalékos.

idc

Harmadik helyen a Fitbit található, kik eladásai 3,4 millióról 2,7-re csökkentek. Negyedik helyen a Huawei is szépet produkált, hiszen a 800 ezres számról 1,8 millióra növelték eladásaikat. Az ötödik helyen lévő Garmin mondhatni stagnált, hiszen az előző év ugyanezen időszakához képest csak 100 ezerrel adtak el több terméket.

Az IDC szakemberei egy további érdekességet is megosztottak, melyek alapján csökken a kereslet a különféle karpántok után, míg magukra az okosórákra egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik. Az utóbbi negyedévben jelentős növekedés figyelhető meg az ázsiai országokban egyaránt, ahol eddig nagyon kevés eladást produkáltak a gyártók. Lényegében ezeket láthatjuk az alábbi számokon, hiszen a kiegészítőket gyártó Fitbit kivételével mindegyik vállalat képes volt növelni eladásait.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!