Megvan a második egybilliós vállalat, az Amazon

HusztiD 2018.09.05. 11:56 Apple, Egyéb 0 db 123

Bezos-796x417

Egy hónappal ezelőtt, augusztus elején lépte át a történelmi mérföldkövet az Apple, hiszen a világon elsőként nekik sikerült elérniük az egybillió dolláros vállalat megjelölést. Nem sokat váratott magára az Amazon sem, hiszen egy hónapos csúszással, de ők is meglépték eme álomhatárt.

Igazából az elemzők évekkel ezelőtt az Apple-t jósolták, kik elérik eme álomhatárt, de az utóbbi időszakban úgy kúsztak felfelé az Amazon részvényértékei, mint a talajvíz. Ebből kifolyólag több elemző állította, hogy bizony nem az Apple, hanem az Amazon lesz az első egybillió dollár értékű vállalat. Nos, ezen elemzők minimálisan tévedtek, viszont az biztos, hogy a konkurens sem váratott sokáig. Nem olyan rég, az AMZN értéke meghaladta a 2 050 dollárt, amivel a vállalatnak sikerült átlépnie az egybilliós értéket.

Ha a számokat nézzük, akkor nincs messze az egybilliós megjelöléstől a Microsoft és a Google párosa sem, ugyanis előbbi piaci értéke 850, míg utóbbi 840 milliárd dollár. Kíváncsian várjuk, hogy melyik vállalat lesz a következő, mely bronzérmesként beáll a sorba, illetve hosszabb távon arra is, hogy miként sikerül a résztvevőknek tartaniuk az értékeiket.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!