Egyre kevesebben vásárolnak online okostelefont

HusztiD 2018.09.04. 09:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 136

iphone-8-iphone-8-plus-iphone-x-image-001

A Counterpoint által készült egy felmérés arra irányulóan, hogy milyenek voltak az online okostelefon értékesítések az Amerikai Egyesült Államokban. Az első negyedévhez képest 12 százalékról 13 százalékra nőtt az arány, hiszen Amerikában az összes eladott okostelefon 13 százalékát online rendelték meg a felhasználók.

Ugyan növekedés volt a második negyedévre, de ha a 2018-as év első félévét hasonlítjuk az egy évvel korábbi időszakhoz, akkor sajnos 9 százalékot esett vissza az arány. Amennyiben azt vizsgáljuk, hogy honnan rendeltek legtöbben az emberek, akkor ott az Amazon diadalmaskodott, hiszen az online megrendelések 23 százaléka érkezett be hozzájuk. Második legtöbb a Verizon-hoz érkezett 12 százalékkal, melyet harmadikon a Best Buy követ 9 százalékkal, s negyediken 8 százalékkal az Apple.

27353-40661-counterpointamazon-l

Ha csak ezen számokat nézzük, akkor nem igazán panaszkodhat az Apple, hiszen ők az egyedüli olyan résztvevők a mostani listában, kik nem valamilyen szolgáltatók, vagy viszonteladók, hanem egyenesen a gyártók. Ez azt jelenti, hogy az online eladások legalább 8 százalékát az iPhone-ok tették ki, de természetesen ez a szám csak nagyobb, ugyanis ehhez még hozzájön pár százalék az Amazon-tól, Verizon-tól, Best Buy-tól és az egyéb kategóriából egyaránt. Sajnos a Counterpoint csapata azt már nem osztotta meg, hogy hány százalékot tettek ki az iPhone eladások, viszont az tudatták, hogy online és offline egyaránt ez volt a legnépszerűbb brand.

2

A második diagramról levonható, hogy milyenek voltak az online rendelések értékei az offline-okhoz, vagyis a bolti eladásokhoz képest. Ha a 600 dolláron felüli készülékekről beszélünk, akkor ott egyaránt 34 százalékon állnak a mutatók, viszont itt több 4-600 dollár közötti telefon is gazdára talált, mint személyesen. Következő hatalmas különbség a legolcsóbb, tehát a 100 dollár alatti telefonoknál mutatkozik, ugyanis az alábbi adatokból látszik, hogy az amerikaiak inkább személyesen vásárolják ezeket, hiszen az online rendelések 18 százaléka sorolható ebbe a kategóriába, míg a személyesnél 26 százalékra nő az arány.

Nálatok milyenek az arányok? Ti hol vásároltok okostelefonokat? Online rendelitek őket, vagy inkább személyesen valamilyen boltban, vagy szolgáltatónál?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!