Ingyen javítja a pillangó mechanikás MacBook modellek billentyűzetét az Apple

HusztiD 2018.06.26. 13:55 Apple, Egyéb, Mac 0 db 260

mpb-15-2016-touchbar

Az Apple elsőnek a 2015. folyamán megjelent MacBook modelleknél mutatta be a továbbfejlesztett, úgynevezett pillangó mechanikás billentyűzetét. A régi ollós mechanizmushoz képest sokkal kevesebb helyre van szükség, s ezáltal pontosabbak és egyenletesebbek a leütéseink az Apple szerint.

Sajnos hiába volt jó az új billentyűzet, az idő múlásával sorra számoltak be arról a felhasználók, hogy azok beragadtak és nem működnek megfelelően. Egyszerűen olyan kis hely van a billentyűzet és az illesztés között, hogy nem lehet normálisan kitakarítani, s lényegében ez okozza a valódi okot. Nos, az Apple hivatalosan elismerte a problémát, hiszen egy új programot adtak ki, melynek keretein belül a 2015-ös Macbook és a 2016-os MacBook Pro modellektől kezdve díjmentesen cserélik azon gépek billentyűzetét, ahol fennáll eme hiba.

Jó hír, hogy aki korábban fizetett a javíttatásért, annak jóváírják a költségeket. Másik, szintén jó hír, hogy ezentúl minden új MacBook modell billentyűzetére 4 év garanciát adnak. A jelenlegi információk alapján minden érintett MacBook tulajnak érdemes ellátogatnia egy Apple Store-ba, illetve ahol nincs, ott érdemes a helyi hivatalos szervizt felkeresni a bővebb részletekért.

Újabb MacBook tulajok, ti érintettek vagytok? Illetve nálatok mi a tapasztalat?

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki! Apropó, tudtad, hogy változott a Báthoryn lévő iDoki nyitvatartása?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!