Mégsem feltörhetetlen az iOS 12

HusztiD 2018.06.18. 09:55 iOS, iPad, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 326

graykey1

Két hónappal ezelőtt számoltunk be a Grayshift egyik új termékéről, a GrayKey-ről, amely által fél nap alatt törhető fel egy olyan iOS készülék, melyen hat számjegyű jelkóddal van levédetve. Most, hogy az Apple nem olyan rég megvillantotta az iOS 12-t, jogos a kérdés, hogy az új rendszerhez vajon hogyan viszonyul a hardver?

Amikor az almások bemutatták a legújabb szoftvert, akkor külön kiemelték az úgynevezett USB Restricted Mode-ot (korlátozott mód), amely lényegében annyit tesz, hogy korlátozza az iOS készülékünk Lightning portját abban az esetben, ha több, mint egy órája nem oldottuk fel a ketyerénket. Lényegében mondhatjuk, hogy ebben az esetben az Apple csak a töltést teszi lehetővé, bármilyen adatátviteli lehetőség tiltva van, míg a felhasználó fel nem oldja a készülékén a jelkódot.

Ez a mód pont kapóra jött az GrayKey ellen, hiszen ott a Lightning port által történik a feltörés. A Vice beszámolója szerint nem fognak örülni az almások, ugyanis a Grayshift-nek sikerült olyan lépéseket megtenni a technológiájuk kapcsán, amellyel simán kijátsszák az USB Restriceted Mode-ot.

Természetesen annak módját nem írták le, hogy hogyan kerüli meg az iOS 12-t is a rendszer, de amennyiben igazak a mostani hírek, akkor az Apple-nek ideje lesz újragondolnia a biztonságot, hiszen valahol van egy olyan rés, melyet könnyen megkerülnek a hozzáértők. Mindenesetre úgyis lesznek még hírek ezzel kapcsolatosan, ha kijön az iOS 12 végleges változata, így érdemes lesz akkor visszatérni, s megnézni, hogy sikerül-e ismételten feltörni a rendszert.

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki! Apropó, tudtad, hogy változott a Báthoryn lévő iDoki nyitvatartása?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Joci - 2018.06.22. 17:38

    Na ez nagyon érdekes lesz. Várni fogom a fejleményeket ki mit valòsít meg :-)

Szólj hozzá Te is!