Az iOS 12 által a fejlesztők is jobban hozzáférhetnek az NFC chiphez

HusztiD 2018.05.28. 13:55 iOS, iPhone 0 db 824

Apple-pay

Az Apple elsőnek a 2014. folyamán bemutatott iPhone 6 modelljeibe integrálta az NFC chipet, melyet az Apple Pay fizetésekkor vehetjük igénybe. Sajnos nagyon lekorlátozták eme chipnek a használatát a kaliforniaiak, ugyanis a saját fizetési szolgáltatásukon kívül jelenleg nem igazán engedélyezik az alkalmazásfejlesztők számára a hozzáférést.

Az Information egy új beszámolója szerint mindez megváltozhat az iOS 12-ben, ugyanis az Apple a CoreNFC framework-öt kibővítheti, melyet eredetileg az iOS 11-ben mutattak be. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján olyan third-party fejlesztők is engedélyt kapnak a chiphez, amit a mindennapjaink folyamán tudunk kamatoztatni. Például a hotelekben ezzel váltanák fel a hitelesítő kártyákat, vagy közlekedésnél, a fejlett országokban lényegében az iPhone-on tárolhatnánk a bérletünket, így a telefonunkkal könnyedén utazhatnánk bárhová.

Ne feledjük, jövő hét hétfőn mutatja be az Apple az iOS 12-t, így mi már nagyon kíváncsian várjuk, hogy milyen újdonságokra számíthatunk. Ha valóban engedélyezik majd az NFC chiphasználatot, akkor bizony hatalmas előrelépés lesz a jelenlegi korlátozásokhoz képest.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!