Több, mint félmilliárd dollár kártérítésre kötelezték a Samsungot

HusztiD 2018.05.28. 11:56 Apple, Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 510

samsung_apple_patent_infringement_lawsuit

Ha visszautazunk egy pár évet az időben, akkor tudhatjuk, hogy hatalmas csatákat vívott az Apple a Samsunggal, hiszen a Dél-koreai gyártó a kezdetekben az almás készülékeket erőteljesen másolta. Ebből kifolyólag évek óta tartanak a pereskedések, hogy ki másolt kit, illetve kinek mennyit kellene fizetnie.

Újabb állomáshoz érkezett a persorozat, s jelenleg az a döntés született, hogy 539 millió dollár kártérítést kell fizetnie a koreai gyártónak, mindezt pedig öt darab szabadalomsértésért. Anno 2010 és 2011-ben a Samsung öt darab olyan készüléket árusított, melyeknél kimutathatóak az aktuális szabadalomsértések.

Természetesen a legutóbbi per az Apple-nek kedvezett, ebből ők jöttek ki győztesen, azonban messze még a háború vége. Az almások egyik szóvivője a tárgyalás után gyorsan elmondta, a rivális tagadhatatlanul másolta az ő dizájnjukat, s hálásak, hogy jól döntött a bíróság. Ezzel ellentétben a Samsung azt nyilatkozta, hogy nagyon egyhangú a felsőbb bíróság döntése, s megvizsgálják, hogy milyen további lehetőségeik vannak.

Régen feltűnően másolta a Samsung az Apple készülékeit, most pedig az Apple riválisai másolják az iPhone X dizájnját. Eddig ugyan nem perelt miattuk az Apple, de képzeljétek el, hogy azon ügyek is meddig húzódnának el, ha mindenkinek nekimennének. Jelenleg is 7-8 éves ügyek miatt járkálnak bíróságra az érintett felek, s hogy mikor lesz ténylegesen vége, azt egyelőre senki sem tudja.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!