Itt az újabb hiba? Egyre több iPhone X kamera lencse törik be

HusztiD 2018.05.25. 12:40 iPhone, Kiemelt hírek 7 hozzászólás 1 308

580d0cc4-56a2-4970-a4df-18e1079296da

Az iPhone X tavaly november elején jelent meg, a statisztikák alapján pedig eléggé jól pörög az üzlet az almásoknak, ugyanis jelenleg ez a bestseller telefon a piacon. Eddig nem igazán volt tömeghibája a telefonnak, melyet felkapott volna a média, azonban az utóbbi hetekben érdekes felhasználói visszajelzések árasztották el a különféle fórumokat.

Volt például egy olyan iPhone X tulaj, aki tavaly karácsonykor szerezte meg az iPhone X-et, de az elmúlt napok folyamán betört a hátlapi kamera lencséje. A felhasználó állítása szerint még véletlenül sem volt leejtve a telefon. Egy közeli Apple Store-ban érdeklődött, hogy mit lehetne vele csinálni, de az almás munkatársak közölték vele, hogy erre nem terjed ki a garancia, így potom 549 dollárért (150 ezer forintért) kicserélik számára a komponenst.

Akadt egy malajziai felhasználó, aki szintén hasonlóképpen járt. Állítása alapján az átlaghőmérséklet 32-36 Celsius között mozog viszonylag magas páratartalommal. Természetesen itt sem történt ejtés, de a lencse valamiért mégis megadta magát. Volt olyan felhasználó ezen felül, aki Hawaii-on él, s mindvégig tokban tartotta a két hónapos telefonját, melynek aztán szintén magától repedt be a lencséje.

Több felhasználói visszajelzés volt a hideg hőmérsékletre, így sokan annak tudták be, hogy valamelyest kihatással lehet rá, de az utóbbi két példa ennek ellent mond. Egyelőre kevés felhasználó jelzett hasonló problémáról, így nem tudott, hogy nagyjából milyen mértékben érintheti a készülékeket. Illetve az sem tudott, hogy esetleges gyártási hiba miatt történhettek az alábbi esetek, vagy szimplán mindegyiknél fennállhat a hiba.

iPhone X tulajok, ti esetlegesen tapasztaltatok hasonlót?

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

 1. g - 2018.05.25. 13:07

  Volt egy felhasználó aki Miskolcon az Avas lakótelepen él és neki is betört.
  Angol tudósok megállapították, a jelenség oka az ergonómiai buktató, természet ellenes kamera kiállás miatt van.
  Állítólag a hibát könnyen lehet orvosolni, csak a kiálló részt le kell köszörülni.

 2. Stewen - 2018.05.25. 19:20

  Mi lementünk korcsolyázni télen a balcsira. Egy idő után már alig fértünk el annyian voltunk. De nem estünk kétségbe. Léket vàgtunk és alul korcsolyáztunk.

 3. vistu88 - 2018.05.25. 21:12

  Az X-nek már nem zafírból készítik a kamera takaróját? :O

  • HusztiD - 2018.05.25. 23:09

   Egyiknek sem tiszta zafírból készítik. Egy olyan anyag-összeállítást alkalmaznak, melyben ugyan van zafír, így az nem egyenlő 100%-osan a tiszta zafírral.

 4. Pool - 2018.05.26. 01:11

  Én a minap szereltem egy x et. Hát valami ultragané a kameratakaró. (Hátlapot cseréltem) a kameratakaró keret oda van heggesztve egy fém lapra a hátlap alatt. Az kiesni onnan nemigen tud. A lencse esetleg de nehezentudom elképzelni. Látni szeretnék 1et ami szétesett. Amit én láttam az az h piszkosúl összevan rakva. De tény h nem zafir.

 5. Krisz - 2018.05.26. 09:54

  Vannak hibák az x-el, 3 hetes van nekem, aztán megadta magát ( face id, portré mód, hangerő és bekapcsoló gombok egyàltalán nem működnek, természetesen szervízbe van garancián, elvileg újat kapok.Ja és kivettrm a sim tálcát az oldalàból, befújtam a levegőt gyengén szájjal, és szabájósan kifújt a kijelzőnél, mint ha a ragasztó mindenhol nem lenne leragasztva! És ez egyértelműen kapkodásos összerakásra utal.

 6. Ricsi - 2019.01.12. 18:21

  Nekem is egyik napról a másikra lett rajta egy repedés! De használható a kamera! Mondjuk bosszantó hogy nem volt leejtve és még is..

Szólj hozzá Te is!