Egy 76 éves férfi köszönheti életét az Apple Watch-nak

HusztiD 2018.05.15. 11:56 Apple Watch, Kiemelt hírek, Tim Cook 2 hozzászólás 399

gaston-daquino-apple-watch-800x450

Mondhatjuk, hogy bizonyos időközönként mindig érkezik egy-egy érdekes történet arról, hogy miképp menti meg az Apple okosórája egy ember életét. Legutóbb pont arról számoltunk be, hogy egy 18 éves fiatal leányzó köszönheti az egészségét, míg most arról közölt egy nagyon érdekes történetet a South China Morning Post, hogy egy 76 éves férfi életét mentette meg. Szó szerint.

Legújabb történetünk főhőse Gaston D’Aquino, akit pont egy templomban ülve riasztott fel az okosórája. Az Apple Watch jelzett, hogy jelentősen megemelkedett a pulzusszáma. Mivel Gaston több hasonló cikket olvasott a neten, hogy milyen hasznos az óra, s hogy képes életmentésre, így egyből orvoshoz fordult. A vizsgálat előtt elmondta az orvosnak, hogy jól érzi magát, semmilyen panasza nincs, de mivel az óra jelzett, így probléma megelőzés miatt döntött, hogy kivizsgáltatja magát.

Egy EKG mérés után sajnos kiderült, hogy nagy probléma van, ugyanis a három fő koszorúérből kettő teljesen elzáródott, míg a harmadik 90 százalékosan van blokkolva. Az orvos elmondása alapján egy végzetes szívrohamhoz vezethet, így Gaston gyorsan beleegyezett egy angioplasztikába, vagyis magyarán mondva az értágításba.

applehealthiphonewatch-800x595

Másnap reggel, mikor főhősünk felkelt, akkor sokkal jobban érezte magát, illetve sokkal jobbnak és szebbnek látta az őt körülvevő dolgoknak. Egyszerűen hálás az életért, melyet az Apple Watch-nak köszönhet, ugyanis nélküle már lehet nem érte volna meg az elkövetkezendő napokat.

Gastont annyira megérintette az eset, hogy egy köszönetnyilvánító levelet írt Tim Cooknak. Mindezek mellett leírta rövid történetét, illetve azt szintén megosztotta, hogy ezentúl minden embernek ajánlani fogja az okosórát. Természetesem Tim válaszolt az emailre, s elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy jobban van és hogy megosztotta eme érdekes történetet vele. Ezt követően hozzátette, hogy az ilyen esetek motiválják őket, hogy tovább menjenek.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

 1. g - 2018.05.15. 14:01

  Ez kedves kis történet, köszönjük szépen.

  Nekem is megmentette az életemet az Apple watchom.
  Ültem a székében és dolgoztam, már több mint egy órája és szólt a watch ideje felkelni. Felálltam és abban a pillanatban leszakadt a mennyezet és a széken maga alá temette. Köszönöm Apple watch, köszönöm Tim Cook…

  Hozd le cikkbe mert olyan cuki.

  • HusztiD - 2018.05.15. 18:40

   Nem értem, hogy miért baj az, ha vannak ilyen és ehhez hasonló cikkeink is…

Szólj hozzá Te is!