Így mentette meg egy 18 éves tinédzser életét az Apple Watch

HusztiD 2018.05.03. 17:25 Apple Watch, Kiemelt hírek, Tim Cook 0 db 583

apple-heart-study

Ha folyamatosan követitek az Apple körüli híreket, akkor tudhatjátok jól, hogy nem egy olyan eset volt az elmúlt évek folyamán, amikor is a vállalat termékei életet mentettek. Mióta megjelent az Apple Watch, azóta egyre több ilyen hírről olvashatunk, akárcsak most, melyről az ABC News számolt be.

Ezúttal történetünk főhőse a 18 éves Deanna Recktenwald volt, aki mindeddig normálisan élte életét, semmi panasza nem volt. Az egyik nap arra lett figyelmes, hogy nyugalmi állapotban a pulzusa 190-re ment fel. Kicsivel később megfájdult a feje, valamint a levegővétel is nehezére esett. Miután jelezte édesanyjának, egyből a helyi kórházba vitte gyermekét.

Deannanak több okból is szerencséje volt. Az egyik, hogy anyukája, Stacey ápolónőként dolgozik a helyi kórházban, így amikor az okosóra jelzett, akkor ahelyett, hogy kérdőre vonta volna a kiegészítőt, egyből az orvosokhoz fordult, mert tudta, hogy komoly baj lehet. Vizsgálat után sajnos kiderült, hogy Deannának a veséivel lesznek problémái, hiszen veseelégtelenségben szenved, s mindkét szerve 20 százalékon üzemel, így hamarosan egy transzplantációra lesz szüksége.

Az esetet követően főhősünk édesanyja, Stacey levelet írt Tim Cooknak, melyben köszönetét fejezte ki. Természetesen az Apple vezérigazgatóját is megérintette a dolog, így Twitteren nem olyan rég megosztotta a legújabb történetet.

Ahogyan láthatjuk, bizonyos esetekben szó szerint életmentő lehet egy okosóra, hiszen képesek az abnormális jelekre felhívni a figyelmet, amire ha időben felfigyelünk, akkor megelőzhetjük a későbbi problémákat.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!