Újabb idegesítő bug terjed, amely kifagyasztja az Üzenetek alkalmazást

HusztiD 2018.05.11. 17:25 Egyéb, iOS, Videók 1 db 472

maxresdefault

Az elmúlt napok folyamán egy érdekes üzenet keringett a neten, melyekre első körben az Androidos felhasználók lettek figyelmesek. A fenti képen látható karaktersorozatot ha megkapták, akkor kifagyott a telefonjuk. Nos, voltak akik kíváncsiak voltak, hogy iOS-en szintén produkálható-e a folyamat, így kiderült, hogy minket, almásokat egyaránt érint a jelenség.

Az EverythingApplePro csapata szokásához híven készített egy felvételt a hibajelenségről. Igazából ha elküldjük az alábbi üzenetet, akkor a címzett Üzenetek alkalmazása kifagy, ha megnyitja. Ha teljesen kilépünk, vagy újraindítjuk a telefont, az sem oldja meg a problémát. Jelenleg csak egy megoldás van erre, ha a 3D Touch segítségével új üzenetet írunk. Ha pedig egymás után többször bemásolnánk az alábbi szöveget egy üzenetbe, akkor bizony a mi telefonunkat is leterhelné. Videóban elhangzik, hogy mennyire meghajtja a processzort, s mennyire melegszik tőle a telefon.

Mi okozza a problémát? Lényegében mondhatjuk, hogy amit mi emojinak látunk, az nyilván egy több ezer bináris karakterből épül fel, így nehéz betöltenie a telefonnak, emiatt túlterhelődik és kifagy.

Jelenleg az iOS 11.3 és az iOS 11.4 béta rendszerek érintettek a problémában, de feltehetően az Apple hamarosan egy újabb tapaszt ad ki a szóban forgó bug javítására.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Keseru - 2018.05.11. 18:41

    Már 2-szer volt olyan,bejövő hívást nem tudtam fogadni csak csörgött a telefon és semmiilyen érintésre sem reagált.Ki kellett kapcsolnom a telefont meg vissza.I 8. Ios 11.3.Valakinek esetleg ugyanilyen probléma mert ez nem normális az biztos.

Szólj hozzá Te is!