Az Apple emlékeztetett, júliustól csak az iOS 11-et és az iPhone X-et támogató alkalmazások kerülhetnek be az App Store-ba

HusztiD 2018.05.08. 15:55 Apple, iOS, iPhone 0 db 308

ios-11-app-store

Amikor az Apple bevezet egy új rendszert, esetleg egy új készüléket, mint az iPhone X-et, akkor több hónapos határidőt ad a fejlesztők számára az átállásra. Pár hónappal ezelőtt kiderült, hogy idén júliustól már csak az olyan appokat fogják engedélyezni az almások, amelyek támogatják a Super Retina felbontást.

Az Apple a tegnapi nap folyamán emlékeztette a fejlesztőket, hogy jobb lesz sietni, ugyanis július már a nyakunkon van. Ez azt jelenti, hogy július előtt még engedélyezni fogják az olyan alkalmazások megjelenését az áruházban, melyek nem támogatják a szükséges kritériumokat, de júliustól kezdve meg kell felelni azoknak. Például innentől minden, az App Store-ban lévő programot az iOS 11 SDK-val kell létrehozni, illetve támogatnia kell az iPhone X kijelzőjét egyaránt.

Természetesen minden új alkalmazásnak meg kell felelnie az Apple által előírt dolgoknak, illetve júliustól a frissítésekre is vonatkozni fognak a szabályok. Ennek köszönhetően egyébként kevesebb olyan alkalmazás lesz az App Store-ban, melyről időközben elavultak, illetve az iPhone X felhasználók szemszögéből vizsgálva egyre több olyan app lesz, mely támogatja a csúcstelefon egyedi kijelzőméretét.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!