Mezei LCD helyett MLCD+ panelt kap a 6,1 colos iPhone

HusztiD 2018.05.08. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 278

2zau6e8

Jó pár hónapja felmerült Ming-Chi Kuónak köszönhetően, hogy az idei évben három darab iPhone-t dob piacra az Apple. Egyik lesz a jelenlegi iPhone X utód, ami szintén 5,8 colos mérettel és természetesen OLED kijelzővel érkezik, illetve ott lesz mellette a nagyobbik  testvér 6,5 col méretben. Aki pedig a megfizethetőbb variánst keresné, annak a 6,1 colos LCD panellal szerelt telefon lesz a legjobb választás.

A Patently Apple viszont nem olyan rég arról számolt be, hogy az almások az LG által kifejlesztett, úgynevezett MLCD+ technológiát fogják alkalmazni. Lényegében ezt egy aktív LCD kijelzőnek emlegetik, ami elérhetővé teszi a korábbi LCD technológiákkal szemben, hogy kisebb kávát alkalmazzanak. Illetve illik megjegyezni, hogy 800 nit fényerőt kínál, valamint a hagyományos LCD panelekhez képest 35 százalékkal kisebb a fogyasztása.

MLCD+-nál lényegében mondhatjuk, egy pixel 4 szubpixelből áll. Tudjuk, hogy a hagyományos pixelek három színre épülnek: piros, zöld és kék (RGB). No már most at MLCD+-nál a negyedik szubpixelre mondhatjuk azt, hogy üres, ugyanis az LG ahelyett, hogy egy negyedik színnel megborította volna az RGB színskálát, inkább a háttérvilágítás növelésére használta fel technológiájuk által a szubpixelt.

Nagyjából négy hónapra vagyunk az idei évi iPhone modellek bemutatójától. Természetesen addig egyre több pletyka lát majd napvilágot, de reméljük, hogy a mostaninak nagy a valóságalapja. Ha még mindig lesz LCD-s modell az Apple kínálatában, akkor az épüljön a legmodernebb technológiára!

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!