Nem hogy olcsóbb, de jelentősen drágább lehet a második generációs iPhone X

HusztiD 2018.04.16. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 7 hozzászólás 685

iphone-x-5

Ha követitek az Apple körüli híreket, akkor tudhatjátok, hogy jelenleg pletyka szinten három iPhone modellre számít a tech világ. Elviekben lesz az iPhone X utódja, melyet 899 dollártól szerezhetünk be, míg a nagyobbik tesóját, az X Pluszt 999-től, illetve a 6,1 colos LCD kijelzővel szerelt testvérét nagyjából 749-849 dollárért.

Nos, eddig így nyilatkozott az elemzők többsége az árszabásokat illetően, s ha ez valóban így lenne, akkor olcsóbbak lennének az idei modellek. Az UBS ismert elemzői, Steven Milunovich és Benjamin Wilson azonban erről másképp gondolkodnak, hiszen úgy hiszik, hogy az 5,8 colos modellért akár 1 100 dollárt is elkérhet az Apple. Tudjuk jól, hogy a jelenleg piacon lévő telefont 999 dodótól hozhatjuk ki Amerikában (avagy idehaza 380 ezer forintért), így ez a 100 dolláros emelkedés sokak számára hatalmas érvágás lenne.

Érdekes, hogy az elemzők szerint azért drágulna a telefon, hogy a kaliforniaiak tovább emeljék az iPhone átlagos eladási árát. Az elmúlt években folyamatosan sikerült feljebb tornászni az átlagárat, azonban ha most nem emelnek, akkor nem várhatnak növekvő árakra. Steven és Benjamin szerint az almások szeretnének egy drágább árazást belőni a jövőben, így az amúgy is prémium telefonokért sokkalta drágább árakat kérhetnének el.

Ne feledjük, hogy ezek csak elemzői számítások, így nem érdemes kőbe vésett dologként kezelni a mostani infókat. Még fél év van, mire az Apple bemutatja a 2018-as felhozatalát, így addig nem fogjuk biztosan tudni, hogy emelnek-e áraikon, vagy sem. Illetve azt se feledjük, hogy a nem hivatalos információk szerint az iPhone X eladásai kissé alulmúlják a korábbi várakozásokat, így ha ebből indulunk ki, akkor sokkal inkább ésszerű lenne, ha csökkentené új telefonjainak árszabásait a vállalat.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

 1. g - 2018.04.16. 20:03

  Van még olyan marha aki ennyi pénzt ad egy ilyen gagyi telefonért?
  Nem is értem, kedves iPhone tulajok ne dugjátok homokba a fejetek, az iPhone ideje lejárt, mára Jobs nélkül ez egy tucat kommersz cég lett.
  Miért vesztek ilyen drága telót, amikor sokkal olcsóbban jobb a felhozatal?

  • Ács Ferenc - 2018.04.16. 21:24

   Mondj még egy telefont amin ios fut.

 2. Zoltan Bene - 2018.04.17. 02:25

  Ács Ferenc,ott a pont!!!! :)

 3. Monday - 2018.04.17. 07:21

  Az iPhone SE-m múlt héten volt két éves, de ha leveszem róla az üvegfóliát, nem mondod meg róla, hogy nem most hoztam ki a “szalonból”. Se külsőre, se belsőre. Androidos telóim ilyenkorra mindig elindultak a természetes lebomlás útján.

 4. Attila - 2018.04.17. 10:25

  Szerintem Jobbs elég volt hogy meg alkotta a stabil ios op rendszert, a többi meg hab a tortán! Én sem tudnék androidos telefont el képzelni már! Azért van ez a vita mert az ios-t picit igényesebb emberek igénylik akik nem akarják falhoz vágni a telójukat miközben le fagy, holott az androidos felhasználók fel vannak háborodva, mert őket nem zavarja ezek a dolgok, sőt szinte észre sem veszik hogy mennyivel gagyibb az android!

 5. Krisztián - 2018.04.17. 12:13

  Az árak emelése nem feltétlen hoz több profitot, ami a lényeg lenne! Azt az árat kell belőni, ami a legtöbb eladással a legmagasabb profitot termeli, ez pedig nem hiszem, hogy a magasabb ár. Ennél drágábban nem biztos hogy megveszik azok, akik eddig.

 6. Fap Fap Fap - 2018.04.18. 00:01

  Androidon 2p alatt felbaszom magam. Tobbszor probaltam valtani pedig, mert nem innovativ az iphone jobs halala ota, azonban egyre bugosabb.

  Csak, hogy ez meg mindig toredeke problema, azokhoz kepest, mint amik az Androidot mindig is jellemeztek.

Szólj hozzá Te is!