Kuo szerint alighanem halálra van ítélve a HomePod

HusztiD 2018.04.16. 15:55 HomePod 0 db 120

homepod-now-available3

Pont az előző héten számoltunk be arról, hogy magát az Apple-t is meglepte a HomePod gyenge fogadtatása. Sajnos hivatalos eladási számokat nem kaptunk, azonban kedvenc elemzőnk, Ming-Chi Kuo egy új számítással jelentkezett, amely eléggé pesszimistán látja az okoshangszóró szereplését.

A szakember számításai szerint az Apple az első egy év folyamán megközelítőleg 2-2,5 millió okoshangszórót passzolhat el. Ezen számok alaposan elmaradnak a többi elemzői számításokhoz képest, ugyanis legtöbben arra tippeltek, hogy 10 milliót szállíthatnak le. Mindenesetre ha Kuo becsléseit vesszük alapnak, akkor napi szinten lebontva közel 7 ezer modellt adhatnak el világszerte az almások – mondjuk nyilván jobbak lehetnének az arányok, ha végre több országban is elérhetővé válna a HomePod.

Kuo szerint túlságosan drága a HomePod 349 dolláros árszabása. Példának ott van az 50 dollárért beszerezhető Amazon Echo, amely ugyan kisebb, de a piaci trend szerint az olcsóbb árazása miatt erre mutatkozik igény. Ha az Apple szeretné növelni megoszlásait, akkor bizony kénytelenek lesznek egy kisebb és egyben olcsóbb HomePod-ot piacra dobni. Mondjuk mindenekelőtt érdemes lesz megvárni, mire több országban egyaránt megjelenik a termék, s megnézni, hogy hogyan teljesít.

Ti hogy vélekedtek a témáról? HomePod-ra, vagy inkább egy olcsóbb alternatívára szavaztok?

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!