Megéri az új 9,7 colos iPad-re lecsapni? Avagy ennyi mindenben különbözik a 10,5 colos iPad Prótól

HusztiD 2018.03.29. 17:55 iPad, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 970

ipad-2018

Mint azt jól tudjuk, kedd este új iPad-et mutatott be az Apple, melynek egyik nagy húzóereje az olcsó árszabása, ugyanis magyar forintban mérve 117 ezer forinttól szerezhetjük be. A két napja megrendezett eseményen ugyan bemutatták a tabletet az almások, azonban pár alapvető információn kívül nem sok minden derült ki róla.

Ezúttal a MacRumors szedte össze, hogy milyen a most bejelentett 2018-as iPad a tavalyi, vagyis az ötödik generációs iPad-hez, illetve a jelenleg piacon lévő 10,5 colos iPad Próhoz képest. A tablet olcsó ára sokak számára vonzó lehet, azonban honnan fogjuk tudni, hogy melyik lesz számunkra a megfelelő? Na ebben próbálunk most kicsit mi is segíteni.

Első körben inkább a 10,5 colos készülékhez hasonlítanánk az új modellt. Az iPad Pro 245 ezer forinttól indul, míg az új 9,7-es iPad-et kevesebb, mint fele ennyiből szerezhetjük be, a már említett 117 ezer forintos áron. Ahogyan a lenti táblázatból láthatjuk, a Pro modellben úgymond egy tuningosabb A10X processzor található meg, míg a 9,7 colos masinában az iPhone 7-ben bemutatkozott A10 Fusion. Sajnos a memóriát illetően sem volt búkezű az Apple, hiszen a professzionális felhasználók 4 GB-ot kapnak, míg az új tabletre vágyók csupán kettőt.

ipadipadprocomparisonchart-800x538

Érdemes megemlíteni még a négy hangszórós kialakítást a Prónál, hiszen az új tabletben csak kettő kapott helyet. A kameráknál szintén hatalmas szakadék található, ugyanis míg az iPad Pro egy 7 megapixeles előlapi és egy 12-es hátlapival rendelkezik, amihez ráadásul van flash, optikai képstabilizátor és nem mellesleg a 4K-ra is képes, addig az új 9,7-es masinában csak egy 1,2 megapixeles előlapi és egy 8-as hátlapi található meg amihez még csak egy flash sincs.

Ezek voltak eddig a száraz adatok, de természetesen itt még nem áll meg a menet, ugyanis a Pro modellekben nem olyan rég bemutatkozott a ProMotion technológia, ami 120 Hz-s képfrissítést tesz lehetővé. Voltaképp az iPad Pro képe sokkal gördülékenyebbnek tűnik általa. Nem utolsó sorban a Smart Connector szintén hiányzik a 9,7 colos iPad-ből, de talán ez sokak számára nem lehet akkora érvágás, kik nem használnak különféle kiegészítőket hozzá.

Mit lehetne mondani? A két tablet között hatalmas árkülönbség mutatkozik, így sokak számára vonzóbb lesz a kedden bemutatott iPad. Itt igazából azt kell eldöntenie minden potenciális vásárlónak, hogy mire fogja használni. Ha nem számítanak a fényképezési funkciók, ha megbékélünk a ProMotion technológia és a Smart Connectro hiányával, akkor bizony egy remek tabletet kapunk ennyi pénzért. Mondjuk mindenek előtt érdemes lesz megvárni az első videós teszteket, ugyanis abból derül majd ki leginkább, hogy sebességben milyen különbségek mutatkoznak használat közben a két modell között.

Titeket meggyőzött az Apple az új tablettel?

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. Xy - 2018.03.31. 21:58

  Ha jól gondolom ez is még az intel hibás/ védelmi lyukkal rendelkező procijával van ellátva. Szerintem az apple-nek nem szabadna ezt a procit használnia, ismerve, hogy tökéletesen nem lehet befoltozni!

 2. Frostyle - 2018.04.01. 08:22

  Az apple maga tervezi és a tsmc meg a samsung gyártja, köze sincs az intelhez, a hiba a processzorok felépítésében van

 3. Xy - 2018.04.01. 16:47

  Akkor a januárban felszínre került “hiba” már most az új iPad-ben nem hiba? …vagy kijavîtották? …vagy csak ugyanúgy szoftveresen foltozták?

 4. Bigyo - 2018.04.02. 23:44

  Az A szériás profikat nem az Intel gyártja. A laptopokba es az asztali gepekben van Intel proci.

Szólj hozzá Te is!