Új iOS bugnak köszönhetően Siri hozzáfér a rejtett tartalmainkhoz

HusztiD 2018.03.22. 11:56 iOS, Kiemelt hírek, Siri 0 db 476

iphone-x-lock-screen-notifications

Az iOS 11 egyik újdonsága, hogy ha értesítést kapunk egy alkalmazástól, akkor az rejtetten jelenik meg. Az adott felhasználó ilyenkor annyit lát, hogy az adott apptól valamilyen értesítést kapott. Amennyiben meg szeretnénk tekinteni, hogy mit kaptunk, arra csak az adott telefon tulajdonosa jogosult.

iPhone X-en a Face ID ha hitelesít minket, akkor automatikusan megjelenik az adott alkalmazás üzenete, míg a korábbi iPhone-oknál a Touch ID által hozható elő. Lényegében az Apple azért vezette be eme hasznos funkciót, hogy ha zárolva van a telefonunk, akkor az illetéktelenek ne lássák, hogy milyen értesítést kapunk. Csak az jogosult annak tartalmára, akinek hozzáférése van a telefonhoz.

No már most ez elég jól hangzik, azonban a brazil Mac Magazine beszámolója alapján, ha a telefon zárolt állapotban van és megkérjük Sirit, hogy olvassa fel az üzeneteinket, amiket kaptunk, akkor azt azonnal megteszi, legyen szó akár egy Messenger, Whatsapp, Skype, vagy bármilyen más üzenetről. Egyetlen egy kivétel van, ahol mindez nem működik, ez pedig az alapértelmezett Üzenetek alkalmazás. Itt Siri abban az esetben olvassa fel számunkra az üzenetet, ha feloldottuk a telefont.

Érdekes egyébként, hogy csak a third party alkalmazásoknál jelentkezik az alábbi jelenség, az Apple alkalmazásainál nem. Feltehetően már az almások is tudnak a legújabb bugról, így remélhetően hamarosan javítani fogják. A jelenleg kint lévő végfelhasználói és béta rendszerekben egyaránt szerepelnek a hibák, de bízzunk benne, hogy az iOS 11.3 végleges kiadásában korrigálva lesz eme rendellenesség.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Figyelem! Praktikus és egyben menő iPhone és iPad kiegészítőt keresel? Segítünk! Ha pedig kijelzőcserére vár telefonod, akkor érdemes az iDoki legújabb akcióját lecsekkolni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!