Problémát okoz a 4K videófelvétel a Galaxy S9 számára

HusztiD 2018.03.06. 15:55 Egyéb 0 db 769

FF95C5C8-1C2D-490B-8306-86202665B0A0-780x389

A Samsung minden évben megpróbálkozik felülmúlni az adott évi aktuális iPhone-okat, de úgy tűnik, hogy nem mindig jön össze a koreaiak részére. A napok folyamán megtudhattuk, hogy a benchmarkok alapján igen alulmaradnak a Galaxy S9-ben található Snapdragon 845 és Exynos 9810-es processzorok, de persze ezek messze állhatnak a valós életbeli teljesítményüktől, így arra még úgyis kapunk külön összehasonlításokat a későbbiek folyamán.

Az utóbbi években a gyártók egyre inkább gyúrnak a 4K-s kontentekre, így természetesen a Galaxy S9 is támogatja a 4K felvételt 60 fps mellett. Ez eddig semmi újdonságot nem jelent, azonban a Samsung mégis komoly gondokkal küzd, hiszen a beszámolók alapján az előbb említett paraméterekkel csupán 5 percig bírja a videózást, utána megadja magát. Ha 30 képkockával rögzítünk, akkor nem áll fenn az alábbi probléma. Természetesen az újabb iPhone-ok esetében nincs ilyen korlát, hiszen ott addig lehet 60 képkockás videókat csinálni, míg a tárhely engedi.

Ahogyan írtuk, a benchmark tesztek alapján nem igazán szerepelt kiemelkedően a droidos telefonban lévő chipek egyike sem, de a szakik szerint talán ahhoz vezethetőek vissza a mostani problémák. Nyilván ez még csak feltételezés, s lehet a Samsung is kiad hamarosan egy közleményt emiatt, hogy mi okozhatja a gondot. A koreaiak egyébként egy-egy nyolcmagos processzort mutattak be az S9-ben, miközben az iPhone X-ben lévő A11 Bionic-ben hat mag van, amiből kettő úgynevezett nagy teljesítményű.

A Samsung egyelőre nem kommentálta a dolgot, de feltehetően hamarosan tapasztani fogják a legújabb hibát egy szoftverfrissítéssel.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!