Egy új algoritmus által a cukorbetegségre is képes felhívni a figyelmet az Apple Watch

HusztiD 2018.02.15. 11:56 Apple Watch, Kiemelt hírek 1 db 376

watch-heart

Az Apple Watch kapcsán folyamatosan olvashatunk érdekes hírekről, hogy hogyan mentett meg emberi életeket. A Cardiogram által végzett felmérés egy újabb remek funkcióra hívja fel a figyelmet, ugyanis nem csak az Apple Watch, hanem a piacon lévő egyéb okosórák és kiegészítők is képesek lehetnek megállapítani a cukorbetegség előjeleit.

Sajnos a cukorbetegség egy olyan dolog, ami az emberek viszonylag szignifikáns részénél fennáll. Ezeket korábban lehetetlen volt kiszűrni a piacon lévő okosórák által, azonban a kutatócsapat által végzett felmérések egészen pozitív képet festenek a termékekről. Legtöbben talán egy kiegészítőnek vásároljuk ezen ketyeréket, hogy jelezzék az értesítéseket, valamint hogy edzés közben felmérjük az aktivitási szintünket, azonban ennél sokkal több rejlik bennük.

A csapat összesen 14 ezer Apple Watch felhasználó adatára támaszkodik, ezek közül pedig 85 százalékos pontossággal állapították meg egy új algoritmus által, hogy valakinél kimutathatóak a cukorbetegség előjelei. A Cardiogram kutatói egyébként ígéretet tettek, hogy a jövőben egyéb betegségek után is kutatni fognak, hogy kimutathatóak-e az okosórák által, így ha sikerrel járnak, akkor bizony a későbbiekben azt is publikálni fogják.

Fitness-is-a-big-part-of-the-Apple-Watch-It-can-read-your-heart-rate-from-those-four-sensors-on-the-back-of-the-device-

Ne feledjük, hogy csupán egy a Cardiogram által írt algoritmusról beszélünk. Ha az Apple a jövőben tovább fejleszti magát a szoftvert, akkor alapból elérhetőek lesznek hasonló funkciói. Illetve az szintén kérdéses, hogy milyen lesz a negyedik generációs okosóra, ugyanis ha sikerül fejlettebb szenzorokat belepakolni az okosórába, akkor az újabb szintre emelheti a dolgokat.

Apple Watch tulajok, nálatok mi volt a legfontosabb funkció, amiért beruháztatok az okosórára?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Joci - 2018.02.15. 16:52

    Én cukorbeteg vagyok. Ha nem csak kiszűrni tudná az óra, hogy cukros leszek, hanem a vércukorszintemet is meg tudná mondani bármikor,amikor tudni szeretném, akkor több százezer forintot se sajnálnék rá… Így egyenlőre nekem fölös kacat.

Szólj hozzá Te is!