Felmérések szerint egyre több passzív időt töltenek a kijelzők előtt a gyerekek

HusztiD 2018.02.02. 14:55 Egyéb 1 db 286

screen-time

Évről évre előjön a téma, mely szerint egyre több időt töltenek a mai gyerekek az okostelefonok és tabletek kijelzői előtt. A Wall Street Journal beszámolója is erre enged utalni, hiszen a gyerkőcök egyre aktívabban fedezik fel a digitális világot ahelyett, hogy egyéb, mozgást igénylő tevékenységet végeznének.

Ha összegezni kell a dolgokat, akkor a szakértők szerint el kell választani a passzív tevékenységeket az aktívaktól. Sajnos sok gyerek csak videót nézve, passzívan ül a készülékek kijelzői előtt. Szerintük sokkal inkább nyitni kellene a kreatív irányba, így olyan videójátékokat kell a fejlesztőknek létrehozni, ahol szülői engedélyezéssel aktívabban töltik idejüket. Például játékos élményeikkel tanulhatnának, így sokkal kevesebb lenne az úgynevezett passzívan eltöltött idejük.

Sajnos a felmérések alapján Amerikában még mindig nagy gondot okoz az alábbi probléma, ugyanis a 2 és 11 év közötti gyerekek naponta átlagosan 4,5 órát töltenek el valamilyen kijelzőt bámulva. Ebből kiindulva eleve kevesebb a gyerekek fizikai aktivitása, ami később a szocializálódásra, valamint a kreativitásukra nagyban kihatással lesz.

Ti mit gondoltok? Szerintetek mi lenne a legjobb módszer, hogy a szülők csökkentsék a gyerekek képernyőidejét a digitális világban?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. damak - 2018.02.02. 15:18

    Szerintem nincs is gond a (kijelzőbámulással) ha mindez a szabadba van. :
    A karácsonykor meglátogattuk a rokonokat Kazincbarcikán és levitten a 7 éves fiamat a helyi játszótérre ahol egy “óriási” kijelző (kapu) fogadta a gyereket a focipályán ami villogott ( mikor hova kell rugni a labdát) beszélt stb.Tegyem hozzá hogy egy autista fiuról beszélek aki eddig semmiféle érdeklődést nem mutatott a foci iránt.Engem is meglepett a dolog ill játék ugyanis a gyereket majd 2 óra mozgásra birta a virtuális kapus vagy mi, egy focilabdával.

Szólj hozzá Te is!