Külföldi gyártók közül egyedül az Apple diadalmaskodott a kínaiaknál

HusztiD 2018.01.18. 09:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 285

IMG_2589-780x418

Nagyon érdekes dologra mutatott rá a Counterpoint csapata, hiszen felmérésük alapján az Apple volt az egyetlen olyan gyártó előző év folyamán, mely képes volt a kínai piacot dominálni. A csapata statisztikája a 2017-es évre terjed ki, s azt vizsgálták, hogy mely telefonok voltak a legnépszerűbbek az ázsiaiak körében.

Első helyen az Oppo R9 volt, mely kerek 3 százalékos megoszlást tudhat magának a kínai piacon. Nem sokkal maradt le az iPhone 7 Plus, hiszen az 2,8 százalékos megoszlást ért el, ami nagyon jó aránynak mondható. Egyrészt alig maradt le vele az Apple az első helyről, másrészt prémium készüléknek számít a riválisai között – főleg árszabása miatt. Érdemes egyébként azt is megjegyezni, hogy a top 10-es listában egyedül az almások voltak azok, kiknek sikerült nem kínai gyártóként részt venniük.

Ötödik helyen egyébként az iPhone 7 volt, míg a többi helyeket az Oppo, Huawei, Vivo és Xiaomi telefonjai fogták be. Nyilvánvalóan egy év múlva lesz érdekesebb megnézni ugyanezen felmérést, hogy akkor milyen kihatással lesznek a nem olyan régen piacra dobott iPhone X és nyolcas modellek. A top 10-es lista egyébként így néz ki: Oppo R9s, iPhone 7 Plus, Vivo X9, Oppo A57, iPhone 7, Oppo R11, Vivo Y66, Honor 8 Lite, Xiaomi RedMI Note 4X és a Honor Enjoy 6X.

Nem csoda, hogy az Apple nagy sikert aratott, hiszen 2016 folyamán, mikor megjelentek a hetes modellek, akkor a 7 Plus volt az, mely lényegesen eltért a 4,7 colos testvérétől, hiszen itt mutatkozott be elsőnek a dupla kamerás kialakítás, ami sokak számára vonzó volt. Feltehetően jövőre már az iPhone X-é lesz a főszerep Kínában.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!