chaiOS – újabb súlyos biztonsági hiba, mely átmenetileg megöli az iPhone-od

HusztiD 2018.01.17. 09:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek, Videók 0 db 814

maxresdefault

Úgy tűnik, hogy tovább folytatódik az iOS 11 körüli mizéria, ugyanis ma hajnalban egy újabb súlyos biztonsági hibára figyelt fel egy Abraham Masri nevű Twitter felhasználó. Súlyos hibáról beszélünk, így azonnal felkapták a hibajelenséget, az EverythingApplePro YouTube csatorna pedig egy videós demonstrációt csinált minderről.

Lényegében ugyanarról van szó, mint korábban: van egy link, mely átmenetileg kinyírja a telefonunkat. Ha üzenetben elküldöd az adott weboldal hivatkozását, akkor a fogadó, ahogyan megkapja, egyből kifagy a telefonja. Súlyos hibáról van ugyan szó, mert ilyen esetben teljesen tehetetlen a felhasználó a kivédése ellen, viszont idézőjelesen a jó hír az, hogy perceken belül elmúlik, s újraindul a telefonunk.

chaiOS

A jelenség iOS 11 és 10 alatt egyaránt elérhető. Feltehetően időközben az Apple-höz is eljutott az újabb biztonsági hibának a híre, így reméljük, hogy a lehető leghamarabb javítják. Mi több, bízunk benne, hogy még az iOS 11.2.5-ös kiadás előtt jön egy apróbb fix, amivel kiküszöbölik eme problémát.

Érdemes tudni, hogy amelyik készülékről küldik az alábbi linket, abban is kárt tesz, hiszen törli az összes üzenetet. Ha esetleg valaki ilyet kapna, akkor jó megoldás lehet az adott telefonszám tiltása, hogy a jövőben még véletlenül se kapjunk hasonló üzeneteket tőle.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!