A franciák még az Apple vezetőit is börtönbe zárnák a lassuló iPhone-ok miatt

HusztiD 2018.01.03. 12:40 Apple, Egyéb, iPhone 5 hozzászólás 305

1462878573-big-cookive

Eléggé nagy felhajtást csaptak páran az Apple korábbi közleménye miatt, melyben az üzemidőről és a teljesítményről meséltek el pár újdonságot. Nem olyan régen az Apple tisztázta a miérteket, de ettől függetlenül voltak olyanok, akik ezek előtt beperelték őket. Most úgy tűnik, hogy egy francia környezetvédelmi csoport ment szembe velük, amiért akár börtönt is kaphatnak az Apple vezetői.

A Local beszámolója szerint a Halte à l’Obsolescence Programmée (HOP) ment neki jogi úton az almásoknak. Sérelmeik szerint az Apple egy olyan globális stratégiát alkalmaz, mellyel a régi készülékeiket lassítják pont azért, hogy a másik oldalon új vásárlókat szerezzenek, hogy ezzel növeljék eladásaikat. A HOP szerint egészen 2015-től kezdve lehet perelni az almásokat, ugyanis ekkor Franciaországban bűncselekménnyé nyilvánították a szándékos elavulást.

Erőfitogtatás végett a HOP még azt is felhozta, hogy ha bűnösnek találják az Apple-t, akkor a vezetők maximálisan két év börtönbüntetésre és 300 ezer euró kártérítésre lehetnek kötelezettek. Maga az összeg talán nem hangzik soknak az Apple-höz mérve, azonban ha az eladott X millió iPhone-nal szorozzuk be, akkor igencsak bődületes összeget kaphatunk.

Kíváncsian várjuk egyébként, hogy mi lesz ennek a pernek a végeredménye. Viszont úgy látszik, hogy manapság ez a divat, ha mindenki mindenkit perel.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. g - 2018.01.03. 20:13

  Azt már elérték, hogy az összes agymosott iPhone-t vesz, a hülyéket meg könnyű átbaszni, még örülnek is, hogy a lassú szar iPhone-t egy új drágább ra cserélik.
  Ki kellene tüntetni őket, hisz növelik az önbizalmát az embereknek.
  Veszek egy újat és én leszek a menő csávóóóóóóó…..

 2. Tibor - 2018.01.03. 20:38

  Csak azt sajnálom, hogy nem globális ez a felháborodás.

  Én speciel még mindig elennék egy iPhone 4S-en is, ha vissza lehetne tenni egy olyan korábbi iOS verziót, amivel még használható lenne.

  És ne mondja senki az Apple-nél, hogy a sorozatos iOS verzió firssítések során nem tapasztalták, hogy egyre használhatatlanabb a készülék.

  Véleményem szerint meg is érdemlik, hogy egyszer végre ezt a problémát valaki bíróságra vigye.

  Ha akarnék se tudnék mégy egy olyan márkát mondani, ahol olyan szofvert adnak ki a telefonjukra, hogy szinte használhatatlan lenne. És úgy, hogy ha akarom, ha nem frissítenem kell.

 3. Antimilan - 2018.01.03. 21:06

  Jól tennék!
  Aki beveszi ezt az akksiidő faszságot, az megerdemli. Ha ez így van, akkor az iphone 7 96%-os akksival miért pont ugyanolyan lassú, mint a másik kezemben az ugyanolyan 7-es 85%-kal? A párom 86%-os i6-ja alig észlelhetően lassabb, mint az előbb említett 7-es.
  2009 óta mindig a legújabb iphonet kaptam a cégnél és a saját telefonomat 2 évente cseréltem az aktuális iphonera. Többé nem teszem. Mocskos átverés ez is, mint ahogy a samsung és egyebek. Veszek huaweit negyedáron, annyiert meg leszarom, ha átbasznak! Közel 400kilóért ne basszanak át!
  Leszophatnak.
  Ha tehetném, nem csak tömlövbe verném az összes mai mocskot, hanem visszakövetelném az appstoreban elköltött minden fillért. Kamatostul

 4. Boxoló - 2018.01.04. 10:15

  Mondjuk tehettek volna bele olyat ami bekapcsoláskor jelez,hogy gyengébb az aksi és akövetkezményei. Mint például amikor jelzi,hogy nem volt biztonsági mentés x ideje. Sok mindenkit lehetne ill. kellene perelni. Itt van a szódium-nitrát és a nátrium-glutamát. Esszük-isszuk két pofára miközben tudjuk,hogy rákkeltő. És az újság címlapján ott virít: Meg van a megoldás!Nincs többé rákkeltő bacon szalonna! Ez csak engem zavar?

 5. damak - 2018.01.04. 17:40

  #Tibor apropo 4s downgrade Vissza lehet tenni az ios 6 – ot meg 8.4.1 et bármikor 9.3.5 röl.

Szólj hozzá Te is!